Özel okuldan duygu dolu yılsonu etkinliği

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları tarafından hazırlanan ?İslam Medeniyeti´ yılsonu etkinliği duygu dolu anlara sahne oldu. Etkinlikte, öğrencilerin Afrin´de şehit düşen askerleri canlandırdığı tiyatro oyununda izleyiciler gözyaşlarına hâkim olamadı.

Özel okuldan duygu dolu yılsonu etkinliği
Eğitim 29.04.2018 16:11:53 1794 0

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları tarafından hazırlanan ?İslam Medeniyeti´ yılsonu etkinliği duygu dolu anlara sahne oldu. Etkinlikte, öğrencilerin Afrin´de şehit düşen askerleri canlandırdığı tiyatro oyununda izleyiciler gözyaşlarına hâkim olamadı.

Okulun konferans salonunda tertiplenen etkinliğe, ilçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince ve eşi Tuba Zengince, İlçe Jandarma Komutan Vekili Özkan Topal, İl Genel Meclis Üyesi Sabahattin Ateş, Halk Kütüphanesi Müdürü Nevin Eryılmaz Doğan, daire ve kurum amirlerinin ve öğrenci velileri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kaymakam Zengince, ?İslam Medeniyeti´ üzerine hazırlanan programda emeği geçenleri kutladı.

Tarihte birçok medeniyetin dünya üzerinde hüküm sürdüğüne kimisinin hayırla kimisinin beddua ile anıldığına değinen Zengince, ?İslam ile tanışan tüm medeniyetler ve şehirler büyük bir şeref ile yaşamış ve hüküm sürmüştür. Kudüs´ü fetih eden İslam orduları, 3 dinin aynı anda yaşandığı önemli bir inanç merkezi haline getirmiştir. Günümüze baktığımız zaman Suriye´de, 2011 den beri süren uluslararası güçlerin çıkar savaşı, ortada ne Şam nede Halep koydu. İyiler ile kötülerin savaşı devam ediyor. Batı´nın yaşama hakkı tanımadığı bir insanlık ve din var burada. Biz tarihlerimizden gelen Bosna´yı İslam ile şereflenmesine vesile olan bir millet olarak Afrin´de, Dabık´da kültürümüzden gelen o etkiyi devam ettiriyor, oradaki insanlığı ve dinin ümidi olması pahasına savaşıyor ve şehitler veriyoruz. Umarım dünya üzerindeki yapıcı medeniyet ve yıkıcı medeniyet arasındaki barış ve savaş bu çıkmaz yine insanlık şerefine yakışır bir şekilde yapıcı olanın, imar edenin, ihya edenin, kültürleri bir arada tutanın medeniyetlere yaşama hakkı verenlerin tarafında olur. İyilerin kazanmasına nail olur.? diye konuştu.

Kurum Müdürü Resul Kesenceli de, hazırladıkları programda Kudüs, Bosna ve Zeytin Dalın´dan bahsedeceklerini belirterek, Darendeli mutasavvıf ve divan şairi Es-Seyyid Osman Hulusi Efendinin "Müslümanım, Müslümanlık öz şiarımdır benim. Milletim Türk´tür, Türklük iftiharımdır benim" sözlerini paylaştı.

Maneviyat büyüklerinin insanlığa nasıl sahip çıktığına değinen Kesenceli şunları aktardı: ?Büyükler dualarıyla ecdada layık olmayı öğütlerler. Onlar bu yönlendirme ile İla´y-ı Kelimetullah´ın dünyaya yayılmasını sağlarlar. Aklımıza şu gelir, Balkan Savaşı´ndan Birinci Dünya Savaşı´ndan Çanakkale´den Afrine nice şehitlerimiz vardır. Bu şehitler, ümmet anlayışını, islam düşüncesini, huzuru ve barışı sağlarlar. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.?

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiir, oratoryo ve tiyatro gösterimi sunuldu. Şehitlik üzerine oynan bir oyunda ilçe protokolü ve izleyiciler göz yaşlarına hâkim olamadı.

Öğrencilerin yapmış olduğu gösteriler sonrasında açtıkları Türk Bayrağı ile program tamamlandı.