Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Kompleksi´ni Bakan açacak

Belediye Başkanı Süleyman Eser, 10 milyon lira yatırımla ilçeye kazandırılan Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Kompleksi´nde incelemelerde bulundu.

Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Kompleksi´ni Bakan açacak
Eğitim 3.05.2018 21:24:27 3381 0

Belediye Başkanı Süleyman Eser, 10 milyon lira yatırımla ilçeye kazandırılan Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Kompleksi´nde incelemelerde bulundu.

İlçe Mili Eğitim Müdürü Fevzi İnce´den bilgi alan Eser, incelemeler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Lisesi´nin, ilçedeki 8. sınıfların liseye geçiş sınavının ardından tercih edebilecekleri nitelikli liselerin listesinde olduğunu söyledi.

Malatya´da 16 nitelikli lisenin ikisi Darende de olduğuna değinen Eser, ?Türkiye´deki en nadide eserlerden birini ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Darende, geçmişten beri ilim ve hikmet merkezi olmuş, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri burada asırlardır vatanperver insan yetiştirmiştir. Onların eğitime ve okumaya verdiği önemi kendimize bir görev bilerek, yarının Türkiye´sinde görev alacak inançlı ve çalışkan gençlerimizin yetişmesi için bölgemizde yurdu ve sosyal tesisleriyle ilk ve tek olacak 24 derslikli bu kıymetli eseri çocuklarımızın hizmetine sunacak olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.? dedi.

İlçedeki eğitimi en üst seviyeye çıkarmak için çalıştıklarını kaydeden Eser, ?Yıllarca çok kaliteli tesisler yaptık lakin gençlerimizi en güzel şekilde yetiştiremedik. Bunun için bizim buradaki yeni eserimizde, kaliteli eğitimcilere ihtiyacımız var. Bu kıymetli ilim merkezinde uluslararası başarılara imza atmak istiyoruz. Geçmişimize baktığımız zaman, âlimler, veliler, sadrazam ve ilk milli eğitim bakanını çıkarmış bir belde olarak tarihe geçmişiz. Üzerimizdeki küllerden kurtulup yine aynı anlayışla büyük devlet adamları yetiştirmek için buranın önemli bir eğim merkezi olması için mesai harcamaya devam edeceğiz.? diye konuştu.

Başkan Eser, son olarak kısa bir süre sonra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın katılımı ile tesisin açılışı yapacağını sözlerine ekledi.

Okuldaki incelemelerini tamamlayan Eser, ilgililere teşekkür ederek tesisin hayırlı olmasını diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ve okul müdürü Adem Özkan´da Başkan Eser´e ilgisinden dolayı teşekkür etti.