Osman Hulûsi Ateş İmam Hatip Lisesi Kompleksi ihale edildi

Osman Hulûsi Ateş İmam Hatip Kompleksi Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale edildi.

Osman Hulûsi Ateş İmam Hatip Lisesi Kompleksi ihale edildi
Eğitim 14.01.2016 13:46:02 2676 0

 

İlçemize yapılması planlanan Osman Hulûsi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi Kompleksi Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale edildi.

Eski TOKİ´nin ön tarafına Belediye´den Maliye Hazinesi´ne devredilen 31 bin metrekare arazi üzerine yapılacak olan İmam Hatip Lisesi kompleksi, ilçemiz için ilk olma özelliği taşıyor. Kompleks tamamlandığında çevre il ve ilçelere de hizmet verecek.

24 derslikli, içerisinde konferans salonu, spor tesisleri, ve sosyal donatı alanları bulunan yaklaşık bin öğrencinin eğitim görmesi planlanan kompleks 10 milyon liraya mâl olacak. Kompleks içerisinde ayrıca 250 kişilik öğrenci yurdu, kapalı ve açık spor tesisleri, yemekhane ve eğitim birimleri olacak.

İlçe Kaymakamı Ali Türk, İmam Hatip Kompleksi´nin ilçeye kazandırılmasında emeği bulunan kurum ve kişilere teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de, Darende için ilk olma özelliği taşıyan eğitim kampüsü projesinin ilçemiz için önemli bir yatırım olacağını belirterek; ?Araziye herhangi bir para ödemeden ilçemize önemli bir yatırım kazandırıldı. 31 bin metrekare arazi üzerine 24 derslikli bir okul binası, yanına yurt binası kapalı spor salonu, spor sahaları, sosyal alanları ve yemekhane ile beraber dev bir eğitim kompleksi kurulması için süreç başladı.? dedi.

Bir örneği de İstanbul´da olan özel bir proje

İnce, ?Özel olarak çizilen bu projenin bir örneği İstanbul da yapıldı. İlçemize yapılacak olan benzer projeye sadece yurt ve yemekhane eklendi. İlçenin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak olan okul, dışarıdan gelen öğrencileri de kabul edecek önemli bir eğitim merkezi olacak.?

Osman Hulûsi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adem Özkan ise, uzun bir zamandır bu ihalenin gerçekleştirilmesini beklediklerini ifade ederek, İmam Hatip Lisesi kampüsünün inşa edileceği arazinin ilçenin 1.5 kilometre dışında olması ile ilgili eleştirilere, bunun bir dezavantaj gibi görünse de bir avantaj olduğunu, burada eğitim görecek öğrencilerin bu sayede tamamen kendilerini eğitime vereceklerini ve dış etkenlerden tamamen arındırılmış bir doğayla baş başa ilçeye hakim bir tepede eğitim imkânı bulacaklarını söyledi.

Yeni eğitim kompleksi ile önemli derecelere imza atmak hayalinde olduklarını ifade eden Özkan: ?Yeni kompleksle okulumuzu, başarılı öğrencileri çekeceğimiz bir çekim merkezine dönüştüreceğimizi umut ediyoruz. İleride bu okulda kazanılacak başarılar bu okulun ve kampüsün kapasitesinin daha da artırılmasına ihtiyaç duyulacaktır inşallah.? dedi.

Sadece bir okul değil sosyalleşme alanı olacak

Kompleks içinde geniş katılımlı yemekli davetlerin verilebileceği, geniş katılımlı toplantıların yapılabileceği bir sosyal alan da oluşturulacağını da aktaran Özkan, ilçedeki pek çok sosyal kültürel etkinliklerin burada yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Buraya sadece bir eğitim kompleksi yapılmadığını öğrenciler için bir sosyalleşme alanı inşa edileceğini belirten Özkan, bunun da ilçe için önemli bir değer olduğunu ifade etti. Bu anlamda da okulun bu bölgedeki tek okul olacağını belirten Adem Özkan, ?Bu Hükümetimizin ve Milli Eğitim Bakanlığımızın Okullar Hayat Olsun projesinin tam ifadesidir. Yeşillikler içindeki güzel arazisi ile de öğrencilerimizin eğitimlerinin yanı sıra dinlenme ve stres atma mekânı olacaktır.? dedi.

Özkan son olarak kompleksin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen tüm kurum ve şahıslara minnettar olduklarını belirterek teşekkür etti. 

İhaleyi alan firma 2016 yılının ilk aylarında çalışmalara başlayacak.