Organ Bağışı kampanyası

İlçemiz Kaymakamı Ali Türk, öğrenciler tarafından başlatılan organ bağışı kampanyasında örnek bir davranış sergileyerek tüm organlarını bağışlandı bulundu.

Organ Bağışı kampanyası
Sağlık 15.11.2016 09:54:27 1286 0

Darende Kaymakamı Ali Türk, öğrenciler tarafından başlatılan organ bağışı kampanyasında örnek bir davranış sergileyerek tüm organlarını bağışlandı bulundu.

Darende Balaban İlköğretim Okulu tarafından başlatılan organ bağışı kampanyası, Darende Müftülüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ile beraber yürütülecek. İlçede 10 gün boyunca resmi kurum ve vatandaşlara organ bağışının önemi anlatılarak bağışlar kabul edilecek.

İlk desteği Türk verdi

Kampanya kapsamında ilçe Kaymakamı Türk´ü makamında ziyaret eden heyet, 10 gün boyunca ilçede yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan proje koordinatörü Balaban İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hasan Polat, organ bağışının önemine değinerek, örnek bir davranış sergileyerek tüm organlarını bağışta bulunan Kaymakam Ali Türk´e teşekkür etti.

Kaymakam Türk´te organ bağışına karşı ilçede artan ilginin sevindirici olduğunu belirterek, ?Organ bağışı organ yetmezliği sonucu hastanın yaşamını tehdit eden durumlarda bu organın yerine canlı bir vericiden veya beyin ölümü gerçekleşmiş bir ölüden aynı görevi üstlenecek bir organın nakledilmesidir. Beyin Ölümü ise yoğun bakım ünitelerinde verilen tıbbi desteğe rağmen bir süre sonra diğer hayati organların fonksiyonlarını kaybetmesi ve geriye dönüşümü mümkün olmayan bir durumdu.? dedi.

Türk, organ bağışı kampanyası başlatan Balaban ilköğretim Okulu´nun öğrenci ve idarecilerini tebrik ederek, "Ülkemizde birçok insan organ nakli beklemektedir. Kimi insanımız ise organ beklerken hayatını kaybetmekte, kimisi ise organ nakli ile tekrar hayata tutunmaktadır. Darendeli öğrencilerimizi örnek davranışlarından ötürü yürekten kutluyorum.? diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Türk, organlarını bağışlayarak kampanyaya destek verdi.

Kampanya heyeti, daha sonra ilçedeki resmi kurumları ziyaret ederek organ bağışı konusunda bilgilendirme yaptı. Heyet gün sonunda yapılan ziyaret ve bilgilendirmelerle ilçede 1 günde 14 kişinin bağışta bulunduğunu bildirdi.


Anahtar Kelimeler: Organ Bağışı kampanyası