Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, ilçemizde bir dizi kutlama programları düzenlendi.

Öğretmenler Günü kutlandı
Eğitim 24.11.2017 18:16:30 1388 0

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, ilçemizde bir dizi kutlama programları düzenlendi.

İlçemizdeki törenler Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Milli Eğitim camiası adına çelenk sunulmasıyla başladı. Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) salonunda devam eden törenlerde de günün anlamına ilişkin konuşma ve şiirler okundu.

Öğretmenler günü kutlamaları programına, Kaymakam Enver Hakan Zengince, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Köse, Belediye Başkan Vekili Murat Doğan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Darende Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce kutlama programında yaptığı konuşmada hayat merdivenine henüz ilk adımını bile atmamış, anne babaların öpmeye bile kıyamadığı minik yavrular merdivenin ilk basamağını bizlerle çıkmak için ellerinden tutmamızı beklemekte olduğunu söyledi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Cumhuriyet İlkokulu Öğretmeni Özlem Özkan ve ilçenin en kıdemli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Öğretmeni Yusuf Dingiz bir konuşma yaptı.

Kıdemli öğretmen Yusuf Dingiz, öğretmenliği bir bahar güneşine benzeterek, ?Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa? Nasıl fer verirse bahar için kışın ayazında donmuş doğaya! Öğretmen de öyle can verir topluma. Onu alır muasır medeniyetlerin haritasında yeri nere ise oraya koymak ister. İnsanlı, öğretmen sayesinde medeniyetle tanışmıştır. Öğretmendir karanlıktan aydınlığa çıkaran, odur bizi buralara getiren, odur bize eğitimin bir bayrak yarışı olduğunu telkin eden. Odur bize hayatın asının da insanca yaşamak olduğunu öğreten.? dedi.

Öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiir, oratoryo gösterisi ve çeşitli türkü sunumlarının yapıldığı programda, Öğretmenler Günü´ne ilişkin okullar arasında düzenlenen çeşitli dallardaki yarışmalarda dereceye girenlere hediyeler verildi. İlçe protokolü tarafından emekli öğretmenlere ve milli eğitim personeline plaket verildi.

Törende ayrıca mesleğe yeni atanan 25 eğitim neferi Türk Bayrağı üzerine ellerini koyarak öğretmen andını okumasıyla tören son buldu.