Öğrencilerden Kızılaya kan bağışı

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasında, öğrenciler, okul idaresi ve veliler Kızılay´a kan verdi.

Öğrencilerden Kızılaya kan bağışı
Sağlık 16.01.2018 18:41:29 1995 0

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasında, öğrenciler, okul idaresi ve veliler Kızılay´a kan verdi.

İlçede eğitim veren Özel Hacı Naciye Ateş Okulları tarafından organizasyonu yapılan kan bağışı kampanyasında, lisede eğitim gören öğrenciler, veliler ve diğer okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenler tarafından Kızılay´a gönüllü kan bağışında bulunuldu.

Düzenlenen kan bağışı ile ilgili kurum tarafından yapılan açıklamada, ?Tek kaynağı insan olan kanın temininde ülkemizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan yola çıkarak hemen her gün radyo ve televizyon kanallarından ya da belediye anons sisteminden ?acil kan aranıyor? duyumları ile irkiliyoruz. Hayatımızda çocuklarımıza, velilerimize ve de halkımızın kan verme bilinci olan ve sorumluluğunu aşılamak amacıyla okul olarak böyle bir kampanya düzenledik. Bu sesimize kulak veren meslektaşlarımız, velilerimiz ve öğrencilerimiz kan verdiler. Bu kampanyaya katılan gerek meslektaşlarımıza, gerek velilerimize ve gerekse öğrencilerimize teşekkür ederiz.? denildi.

Malatya Kızılay Kan Merkezi Doktor Oğuz Aladağ, Darendelilerin düzenlenen kan bağışı kampanyalarına gösterdikleri duyarlılıklarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kampanya sırasında, 40 kişinin kan bağışında bulunduğunu aktaran Aladağ, kana olan ihtiyacın sürekli duyulduğunu belirterek, kanın üretilemeyen bir sıvı olduğunu, parayla, mevkiiyle sağlanamayacağını, kan bağışının bir iyilik hareketi olduğunu aktardı.

Kan bağışı kampanyasına destek veren öğrenciler de kapmayanın önemini bildiklerini belirtirken veliler ise haberi alır almaz kampanyaya destek vermez üzere okula geldiklerini söyledi.