Öğrenciler önce kitap okuyup sonra ders işliyorlar

Özel Hacı Naciye Ateş İlkokulunda, çocukları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla okul idaresi tarafından eğitim yılı başlangıcından itibaren her gün öğrenciler ve öğretmenler güne 1 saat kitap okuyarak başlıyor.

Öğrenciler önce kitap okuyup sonra ders işliyorlar
Gündem 7.01.2019 08:15:29 2807 0

Özel Hacı Naciye Ateş İlkokulunda, çocukları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla okul idaresi tarafından eğitim yılı başlangıcından itibaren her gün öğrenciler ve öğretmenler güne 1 saat kitap okuyarak başlıyor.

Okulda eğitim gören 97 öğrenci ile öğretmenler, okul kütüphanesi ve ilçe halk kütüphanesinden faydalanarak, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlangıcından bu yana 105 günde, 3 bin 400 kitap okudu. Kitap okuma etkinliğine, anasınıfından ilkokul 5. sınıfa kadar tüm öğrenciler ve öğretmenler katılıyor.

Okul müdürü Mehmet Uçaralp, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, kitap okumayı teşvik etmenin yanı sıra mevcut eğitim sisteminde öğrencilerin anlama ve kavrama becerilerinin geliştirilmesine katkı sunan bir kitap okuma projesi düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerin süreç içerisinde ifade, sunum, analitik düşünme ve beceri kabiliyetlerinin gelişmesinde gözle görülür değişikler olduğunu kaydeden Uçaralp, "Okulumuzda yer yıl düzenlediğimiz okuma programını değiştirerek bu yıl beslenme ve ilk dersi kitap okuma olarak düzenledik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz dersle başlamayıp ilk 1 saat kitap okuyor. Şuan ki eğitim sistemindeki Türkçe, matematik fen ve sosyal bilimler derslerinden çıkan sorular okuduğunu anlamaya yönelik sorulardır. Bu nedenle okuma programımızın etkisi çok güzel olmuştur." diye konuştu.

Sınıf öğretmeni Aziz Mahmut Öncel de okulda önceliğin kitap okumak olduğuna değinerek, bunun nedeninin ise öğrencilerde sıkça görülen ´okuduğunu anlayamama´ olduğunu belirtti. Yaptıkları uygulamayla sonrası çok iyi geri dönüşler aldıklarını belirten Öncel, şöyle konuştu:

"Bu uygulamamız da çok başarılı oldu. Çocukları kitaplardan sınav yapmadık, çocuklarla birlikte kitap okuyup velilerine birlikte sunumlar yaptık. Bunların sonucunda da çocuklarımız kitaplara daha bir aşkla sarıldı. Türk ve dünya edebiyatının önde gelen yazarlarını okudular. Bu sayede öğrencilerimiz dünyayı tanıma fırsatı buldu."

"Ailem kitap yetiştiremiyor"

Okulun 3. sınıf öğrencilerinden Mesut Karagülle ise okulun başladığı günden bu yana 43 kitap okuduğunu söyledi.

Kitap okumanın kendisi için artık bir tutku olduğunu dile getiren Karagülle, rüyasında arkadaşları ile birlikte kitap okuduğunu ayrıca en sevdiği yazarlarla konuştuğunu sözlerine ekledi.

3. Sınıf öğrencisi Zeynep Yusra Osmanoğlu da her sabah okuyarak eğitime başladığından duyduğu memnuniyeti belirterek, "35 kitap okudum. Bilgili ve maceracı kitapları okumayı seviyorum. Ailem bana kitap yetiştiremiyor, evimizde çok az kitap kaldı." dedi.

Öte yandan okuldaki kitap okuma etkinliğini ilçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince de ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Bir süre okul idaresi ve öğrencilerle sohbet eden Zengince, okumanın önemine değinerek okul yönetimini uygulamadan dolayı kutladı.

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları Genel Müdürü Resul Kesenceli de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Zengince ve beraberindeki Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce´ye okul müdürlerine birer kitap hediye ederek teşekkür etti.