Namaz için çıktı bir daha dönmedi

Darende´de dün akşam saatlerinde namaza gitmek için evden çıkan fakat daha sonra haber alınamayan Hacı Ali Beyhan´ın (86) arama çalışmalarına devam ediliyor.

Namaz için çıktı bir daha dönmedi
Gündem 20.11.2015 23:06:59 3188 0

 

Darende´de dün akşam saatlerinde namaza gitmek için evden çıkan fakat daha sonra haber alınamayan Hacı Ali Beyhan´ın (86) arama çalışmalarına devam ediliyor.


Edinilen bilgiye göre, 19 Kasım 2015 akşamı Zaviye Mahallesi´nde ikamet eden 86 yaşındaki alzeihmer hastası Hacıali Beyhan, yatsı namazı için evden ayrıldı. Eşiyle birlikte yalnız yaşayan Beyhan eve dönmeyince, yakınları durumu emniyet güçlerine bildirdi. Mahalle´de arama yapan ekipler Beyhan´ı bulamayınca, Somuncu Baba Külliyesi´nin güvenlik kameraları incelendi. Kameralarda namaz kılmak için cami tarafına geldiği, daha sonra Tohma Çayı´nın kenarındaki ahşap yoldan mesire alanlarına doğru gittiği ve geri dönmediği tespit edildi. Kamera kayıtlarını detaylı inceleyen ekipler,Hacı Ali Beyhan´ın görüntüden kaybolduktan 6 dakika sonra suda siyah bir sülüetin geçtiğini fark edince, yapılan detaylı incelemeyle görüntünün Hacı Ali Beyhan´nın olduğu tespit edildi. Vaktin geç olması sebebi ile arama çalışmalarına başlanılamadı.


Günün ilk ışkıları ile birlikte arama çalışmalarına başlayan Malatya İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ekipleri, Tohma Kanyonu mevkiinde 2 kilometrelik güzergah da karadan yaptığı arama çalışmasında herhangi bir sonuç alınamayınca, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su altı arama kurtarma ekiplerinden destek istendi. Kısa bir süre sonra ilçeye gelen ekipler, Tohma Kanyonu´nda su içerisinde gün boyu yaptığı aramada hiçbir bulguya rastlamadı.


Büyükşehir Su altı arama kurtarma amiri Bahattin Yıldırım Darende Habere yaptığı açıklamada, İl AFAD ve Darende sivil kurtarma ekipleri ile birlikte arama çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, ilk olarak şahsın muhtemel olması gereken güzergahlara yoğunlaştıklarını söyledi.
Göz ve ayak ile tarama yaptıklarını aktaran Yıldırım: ?Dalgıçların dalış yapabileceği uygun bir yer yok. Olayın olduğu yerden ıslah olan yere kadar görsel ve elle aramaya devam ediyoruz. Tek şüphelendiğimiz yer ?Güldurok? mevki, buraya da dalgıç ve dağcı marifeti ile yapacak hiçbir şey yok.? dedi.


Durumu haber alan çocuklarından Gümrük ve Ticaret Bakanlığında Daire Başkanı olan Osman Nuri Beyhan ile Sakarya Üniversitesi´nde Doçent olan Ömer Beyhan, ilçeye gelerek arama çalışmalarına katıldı.


Ekipler, hava kararması üzerine arama tarama faaliyetlerini durdurarak çalışmalarına bir sonraki gün devam etmek için ara verdi.