MYO´nun misafir öğrencileri mağdur

Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu´na kayıt yaptıran öğrenciler, ilçemizde yurt ve kiralık daire olmaması nedeniyle üniversiteyi bırakma endişesi yaşıyor.

MYO´nun misafir öğrencileri mağdur
Eğitim 27.09.2018 17:55:10 1213 0

Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu´na kayıt yaptıran öğrenciler, ilçemizde yurt ve kiralık daire olmaması nedeniyle üniversiteyi bırakma endişesi yaşıyor.

Optisyenlik, İnşaat Teknolojisi, Gıda Teknolojisi ile Harita ve Kadastro bölümlerine sahip Darende MYO´da 430 öğrenci eğitim görüyor.

Yükseköğrenim yurdu bulunmayan ilçemizde, imar uygulanması sebebiyle kiralık dairede bulmakta zorluk çeken üniversite öğrencileri, çözümü bölümlerini dondurup üniversiteden ayrılmakta arıyor. Bir haftadır ev bulamadığı için öğretmenevinde konaklayan üniversite öğrencisi Mehmet Can Maden, Yalova´dan optisyenlik okumak için geldiğini belirterek, kendisi gibi 40 arkadaşının otellerde kalarak barınma sorununu çözmeye çalıştığını söyledi.

Maden, ilçede yükseköğrenim yurdu olmadığını ve kiralık ev bulunamadığını belirterek, ?Darende çok güzel, iyi bir eğitim alabileceğiz yer fakat barınma sorunu var. Kiralık ev yok, olanda 1 yıllık kaparo istiyor ya da öğrenciye vermiyor. Şehrin dışından müstakil ev tutsak ulaşım sorunu yaşayacağız. Tutabileceğimiz yerlere servis veya dolmuş hattı yok. Önümüzdeki birkaç gün bu barınma sorununu çözemezsek, bırakıp giden arkadaşlarımız gibi bizde bölümü dondurup evimize döneceğiz.? dedi.

Yetkililere seslenen Maden, ?Otel ücretleri öğrenci için çok yüksek. Biz şuan çözüm bulma ümidi ile burada kalıyoruz. Maddi olarak uzun süre burada kalma gücümüz yok. Valimizden, kaymakamımızdan ve belediye başkanımızdan rica ediyoruz, bizlere sahip çıksınlar.. Ne yapabilirler bilmiyorum ama Türkiye´nin her tarafından eğitim almak için gelen bizleri üniversitemizden, eğitimimizden ayırmasınlar.? diye konuştu.

İnşaat bölümü öğrencisi Ökkeş Güzel de eğitimini yarıda bırakıp dönmeyi düşündüğünü ifade ederek, yetkililerden ve ilçe halkından barınma konusunda destek beklediklerini kaydetti.

?Üniversite yönetimi okulu bırakmamamız için çabalıyor?

Güzel, ?Bize devletimizin, Darendelilerin sahip çıkacağına inanıyorum. Lütfen şu bir hafta içerisinde kararlarımız değişmeden barınma sorununu çözsünler. Bir yıl daha kaybetmek istemiyorum.? şeklinde konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: misafir öğrencileri mağdur