Müzeler Haftası´nda Darende´yi gezdiler

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, "Müzeler Haftası" kapsamında ilçemize gezi düzenledi.

Müzeler Haftası´nda Darende´yi gezdiler
Kültür-Sanat 19.05.2017 22:51:29 1200 0

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, "Müzeler Haftası" kapsamında ilçemize gezi düzenledi.

"Müzeler Haftası" etkinlikleri kapsamında Darende´ye gelen Malatya Müzesi Müdür Yardımcısı Şerif Narçiçek ve beraberindeki bir grup öğrenci, ilçedeki tarihi ve turistik mekânları gezerek, Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi´ni ziyaret etti.

Belediye Başkanı Süleyman Eser´in de eşlik ettiği misafirler, Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu, Çilehane, Balıklı Kuyular, Hasan Gazi Türbesi ve Şehitliği, Hamidiye Çarşısı ve Günpınar Şelalesi´ni gezdi.

Ziyarette konuşan Malatya Müzeler Müdürü Narçiçek,  "Müzeler Haftası" nedeniyle birçok etkinlik planladıklarını bunlardan bir kısmını Darende´ye ayırdıklarını belirterek, ?Darende Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi gibi geçtiğimiz yıllarda ülkemizde en çok ziyaret edilen 5´inci müze olma unvanına sahip. Bu açıdan bizim için çok önemli bir müze burası. Malatya genelinden turumuza katılan öğrencilerimiz ile hem bu nadide müzemizi hem de Darende´nin tarihi, turistik ve kültürel eserlerini yerinde görülmesi, ulusal kültüre sahip çıkması ve tarihi eserlerin özelliklerini anlanması amaçlandı.? dedi.

Gezi boyunca misafirlere eşlik eden Başkan Eser de, müzelere, tarihe, kültüre önem verenleri Darende´de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Öğrencilerde geziden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Darende´nin önemli bir inanç merkezi olduğunu vurgulayarak, eşsiz güzellikleriyle kendilerini büyülediğini ifade etti.

Heyettekiler gezinin ardından Darende´den ayrıldı.