Müze için afişle tarihi eşya aranıyor

Darende Belediye Başkanlığı tarafından ilçeye kazandırılan Kent Tarihi Müzesi için afiş bastırılarak vatandaşlardan antik ve tarihi eşyalarını bağışlaması istendi.

Müze için afişle tarihi eşya aranıyor
Kültür-Sanat 16.01.2018 18:43:52 4678 0

Darende Belediye Başkanlığı tarafından ilçeye kazandırılan Kent Tarihi Müzesi için afiş bastırılarak vatandaşlardan antik ve tarihi eşyalarını bağışlaması istendi.

Cumhuriyet döneminden önce yapılan ve ilkokul olarak 16 bin den fazla mezun veren tarihi Cumhuriyet Okulu binası, Darende Belediyesi tarafından Fırat Kalkınma Ajansı´ndan alınan hibe desteğiyle Kent Müzesi´ne dönüştürüldü.

Tarihi binanın müzeye dönüştürüldükten sonra ilçenin tarihine ışık tutacak eserlere ihtiyaç duyan Darende Belediyesi, ?Sizde bu zincirin bir halkası olun. Elinde ata yadigârı bilgi, belge, eşya vb. bulunan herkesin müzemize katkı yapmayı bekliyoruz.? yazılı afiş bastırarak ilçenin her yerine astı.

Müze koordinatörü Bekir Sözen gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunarak, Belediyenin önemli kültür ve sosyal projelerinden biri olan kent müzesinin, tarih, uygarlık ve kültür beldesi olan ilçenin yaşayan hafızası olması için uğraştıklarını söyledi.

İlçe merkezinde ve 68 mahalle de afişle vatandaşlardan müzeye konmak üzere tarihi ve kıymetli eşya arayışı içerisinde olduklarını aktaran Sözen, ?Müzemizi ilçenin ruhunu yaşatması için bize özgü tarihi değerlerimiz olsun istiyoruz. Çok büyük bir restorasyondan sonra şuan güzel bir kent müzesine kavuştuk. Burayı değerli kılacak, hemşehrilerimizin bizlerle paylaşacağı tarihi eşyalar olacak. Bağışçının ismi ile sergileyeceğimiz eserler, ilçemizin gelişimine ve tanıtımına önemli bir katkı sunacak. Herkesin ortak değeri olacak müzenin açıldığı gün, o harika gururu vatandaşlarımızın da kendi eserleriyle yaşamasını istiyoruz.? dedi.

Sözen, son olarak, İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi´ne hazırlattırılan, Kültür Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği YİKOP, Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı´nın destekleriyle ilçeye kazandırılan müzeye, tüm Darendelilerin destek olmasını istedi.

Çarşı esnaflarından Adnan İlhan da, ilçeye kazandırılacak olan müze için hazırlanan afişi dükkanına asarak, aile yadigarı olan tarihi bir saati müzeye hibe edeceğini söyledi.

Darende´nin geçmişinin çok eski ve ilçe dışında çok Darendeli olduğunu kaydeden İlhan, ?Afişle müzeye malzeme toplandığını ilk defa duyduk. Tabi ki bu faydalı bir iş olmuş. Bu sayede ben inanıyorum insanlar duyarlı davranıp müzeye destek olacaktır. İlçemizin gelişmesi için önemli bir değer olacak müze, bu şekilde herkesten bir parça barındırması çok anlamlı olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.? dedi.