Muhtarlar Günü törenle kutlandı

İlçemizde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla görev yapan 67 muhtar için tören düzenlendi.

Muhtarlar Günü törenle kutlandı
Gündem 19.10.2023 11:41:00 1757 0

İlçemizde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla görev yapan 67 muhtar için tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törende Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çelik ve beraberindeki muhtarlar, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Başkan Çelik, muhtarlık müessesesinin Osmanlı’dan Cumhuriyete taşınan ender kurum olduğunu söyledi.

Milli iradenin birer temsilcisi olduklarını dile getiren Çelik, “Ülkemizde gelecek anlamda demokrasi muhtarlık seçimiyle boy vermeye başlamıştır. Diğer düzeydeki seçimler çok sonraları yapılmıştır. Mahalli idareler ve merkez yönetim organları mahalle arasındaki ilişki hiç şüphesiz yine muhtarlarımız üzerinden yürümektedir. Muhtarlar devlet ile millet arasında bir köprü vazifesi gören kişilerdir.” dedi.

Çelik, son olarak İsrail tarafından Gazze’ye düzenlenen orantısız hava ve kara saldırılarıyla hastane, okul ve ibadethanelerin bombalanması ve bu saldırılar sonucunda yaşanan masum çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ölümleri asla kabul edilemez bir durum olduğunu kaydetti.

 Törene, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Atıcı, İlçe Milli Eğitim Mürü Fevzi İnce, İlçe Jandarma Komutanı Üstegmen Hüseyin Keser, ve muhtarlar katıldı.

Tören sonrası muhtarlar, Kaymakam Şeref Gülyer’i makamında ziyaret etti.


Anahtar Kelimeler: Muhtarlar törenle kutlandı