Muhtarlar ve vatandaşlar sorunlarını dile getirdi

Kaymakamlık tarafından düzenlenen "Vatandaş Buluşması" toplantısıyla ilçemizin çözüm bekleyen sorunları görüşüldü.

Muhtarlar ve vatandaşlar sorunlarını dile getirdi
Gündem 16.01.2018 18:37:10 936 0

Kaymakamlık tarafından düzenlenen "Vatandaş Buluşması" toplantısıyla ilçemizin çözüm bekleyen sorunları görüşüldü.

Kaymakamlık tarafından her ay rutin olarak düzenlenen toplantıya, Kaymakam Enver Hakan Zengince, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü vekili Tahir Macit, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Zengince, toplantılarla toplumun her kesimine ulaşmayı, hizmetlerin etkin, verimli ve hızlı sunulmasını amaçladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de ilçenin gelişimine katkı sunacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Soru cevap kısmında söz alan bazı mahalle muhtarları, mahallelerinde sokak lambalarının yanmadığından şikâyet ederek, Fırat Aksa çalışanlarına sorunları ilettiklerinde ?Allah bize bizde size´ denildiğini aktardı.

Akova Muhtarı Zeki Bozkurt ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür ekiplerinin küpeleme yapmadığını iddia ederek, mağdur edildiklerini aktardı.

Toplantıya ilk defa gelen kasap esnaflarından bazıları, Kayseri´den getirdikleri büyük baş hayvanların kesimine izin verilmediğini aktarması üzerine, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü vekili Tahir Macit konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ?Kayseri´den yasal izinleri çıkarılmadan getirilen hayvanlar Darende´de kesilemez. Cezai işlem uygulanır. Darende´den alınan küpeli hayvanların kesilmesi gerekmektedir. İzin olmadan dışardan ilçeye hayvan giremez.? dedi.

Mahalle muhtarlarının sorunlarını ilettiği toplantıda, sorunlar ilgili makamlara iletilmek üzere görevliler tarafından kaydedildi.