Müftülükten Kur´an ziyafeti

Darende´de, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçe Müftülüğü tarafından "Kur´an Ziyafeti" programı düzenlendi.

Müftülükten Kur´an ziyafeti
Gündem 10.04.2016 22:48:45 1511 0

Darende´de, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçe Müftülüğü tarafından "Kur´an Ziyafeti" programı düzenlendi.

İlçe Müftüsü Ahmet Varol, Darende Çarşı Camisi´nde düzenlenen programda açılış konuşmasını yaparak, bu yılki Kutlu Doğum Haftası´nın ana başlığının "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olduğunu söyledi.

Varol, Kur´an-ı Kerim´i okuyan değil aynı zamanda anlayan da olmak gerektiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Öyleyse bizim her fırsatta Kur´an-ı Kerim´i yeniden anlamaya, peygamberimizin hayatını yaşamaya, üzerinde yeniden düşünmeye bizim için ön görülen evrensel değerlerin neler olduğunu çokça düşünmemiz, konuşmamız ve anlamaya çalışmamız lazım. Biz Kur´an-ı Kerim´i sadece okuyan değil aynı zamanda anlamaya çalışanlar olmalıyız. Biz peygamber efendimiz anıldığı zaman veladet bahri okunurken ayağa kalkmakla, efendimizin adı anılırken elimizi kalbimize götürdüğümüz zaman meseleyi hallettiğimizi zannetmemeliyiz. Biz peygamber efendimizin ömrünü vakfettiği bütün riskleri göze aldığı hangi değerleri bize takdim ettiğini yeniden keşfetmeli ve anlamalıyız. Bu programlar bu vesilelerle hazırlanan çok önemli programlardır."

Programın devamında Günpınar Camii İmamı Hafız Mustafa İlci, Ağılyazı Camii İmamı Hafız Bünyamin Kaya, Çarşı Camii Müezzini Hafız Mahmut Şanverdi, Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur´an Kursu Öğreticisi Hafız Erol Ocak ve son olarak Somuncu Baba Camii İmam Hatibi Hafız Mustafa Baş tarafından Kur´an-ı Kerim ziyafeti sunuldu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, ilçe müftülüğüne bağlı Tasavvuf Musiki Korosu ilahiler söyledi.

Cami çıkışında ise vatandaşlara "Kutlu Doğum Pilavı" ikram edildi.