Motor tutkunlarının sevilen rotası; “Somuncu Baba Külliyesi”

Darende, Motosiklet tutkunlarına da ev sahipliği yapıyor.

Motor tutkunlarının sevilen rotası; “Somuncu Baba Külliyesi”
Gündem 17.07.2022 14:35:00 2883 0

Dünyadan ve ülkemizin her kesiminden ziyaretçi ağırlayan Darende, Motosiklet tutkunlarına da ev sahipliği yapıyor.

Doğu’yu Batı’ya bağlayan D 300 karayolunun önemli duraklarından ilçemiz arkadaş ve kulüplü motor tutkunlarının da keşfedilmemiş rotası olarak öne çıkıyor.

Kayseri Motosiklet kulübüne mensup 35 motor tutkunu, ilçemize bir gün ayırarak Somuncu Baba ve tarihi mekânları gezdi.

Ziyaret sonrası gazetemiz muhabirine değerlendirmelerde bulunan Kayseri Motosiklet kulübü Başkanı Metin Tek, Somuncu Baba Külliyesi’ni yılda bir kere mutlaka ziyarete geldiklerini söyledi.

Motorcular olarak buranın vaz geçilmez ziyaretgâhları olduğunu kaydeden Tek, “Kayseri’de farklı meslek grubuna ait motor ve seyahat tutkunu 35 arkadaşıyla ziyarete geldik. Şuan ne diyeceğimi bilmiyorum. Uzun zamandır ziyarete gelemiyorduk çok özlemişiz. Buralar her gelmemizde bizleri şaşırtan güzelliğe bürünüyor. İnsan, burada gerçek manada insan olduğunu hissediyor. Garip duygularla doluyum bunu nasıl izah edeceğimi bilmiyorum. Birçok tarihi ve turistik mekân gezdim gördüm beni böylesine etkilememişti. Anadolu´muzu rabbim korusun. Ruh köklerimize sahip çıkanları kutluyorum. Gezerken arkadaşlarımdan biri ‘keşke ruhumu burada bıraksam’ dedi. 

Kulüp üyesi Alparslan Kale de doğası ve kalbime dokunan havasıyla burasının özel bir yer olduğunu anlatarak, “Lütfen bu değerlere sahip çıkın ve kimsenin kutsalımıza zarar vermesine izin vermeyin.” dedi.

Kulüp üyeleri, Somuncu Baba Külliyesi başta olmak üzere Tohma Kanyonu ve Kudret Havuzu’nu gezdikten sonra ilçemizden ayrıldı.