Mimarlar, Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi´nden ilham alıyor

Ahmet Hamdi Akseki Cami mimarı Salim Alp Külliyeyi ziyaret etti.

Mimarlar, Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi´nden ilham alıyor
Gündem 20.10.2016 09:32:34 2094 0

Ahmet Hamdi Akseki Cami ve çok sayıda üniversite cami projesini hazırlayan Ünlü Mimar Salim Alp, Sivas´ta yapılacak olan prestij bir cami projesi için ilçemize gelerek Somuncu Baba Külliyesi´nde incelemelerde bulundu.

Külliye ziyaretinden Gazetemiz muhabirine değerlendirmelerde bulunan Mimar Alp, Anadolu´nun önemli inanç merkezlerinden olan Somuncu Baba´da, gönül ustalarının eliyle taşın ve ahşabın hayat bulduğunu ifade ederek, genç mimarların mutlaka burayı ziyaret etmesi gerektiğini söyledi.

Ülkenin önemli manevi önderlerinden olan Somuncu Baba Hazretleri´nin Darende´ye girişten itibaren ayrı bir atmosferle insanı karşıladığını belirten Alp, ?Somuncu Baba´nın manevi huzurunda bulunmak bizlere huzur verdi. Akşam ve gündüz ayrı bir güzellik içerisinde insanı karşılayan yeni cami, türbeye ayrı bir ahenk vermiş. Taşından ahşabına kadar kullanılan her bir malzeme özenle seçilmiş. Gönül ustalarının ellerinden çıkmış taklit edilemez bir mimari olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Hulûsi Efendi Vakfı´nın geleneksel değerlere sahip çıkarak şehri görülmeye değer yaptığını vurgulayan Alp, ?Hulûsi Efendi Vakfı, okul, otel, aşevi, hastane gibi hizmetleriyle geleneksel değerlerimize sahip çıkmış olması, Darende´yi gerçekten görülmesi gereken bir yer yapmış. Temiz, düzenli ve Tohma Nehri´nin kenarından aktığı Somuncu Baba´dan ayrılmak istemiyorsunuz. Allah nasip ederse en kısa zamanda tekrar gelmek ve bu güzel beldeyi, bu güzel insanlarla zaman geçirmek istiyorum.? diye konuştu.

Külliye´nin detaylı olarak fotoğraflarını çekerek yetkililerden bilgi alan Mimar Alp, Sivas´ta yapılması planlanan prestij camii için faydalı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Hulûsi Efendi Vakfı´nı da ziyaret eden Alp, yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ederek bir süre misafir oldu.