Milli Şair Mehmet Akif Ersoy anıldı

Darende´de İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma töreni düzenlendi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy anıldı
Gündem 11.03.2016 14:42:20 1840 0

 

Darende´de İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma töreni düzenlendi.

Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) salonunda 11 Mart 2016 tarihinde düzenlenen programda günün anlamını ilişkin bir konuşma yapan Ahmet Çokyaşar Ortaokulu Müdürü Ramazan Yıldız, ?Bir milletin bağımsızlığını en belirgin vasfı, milli marşı, vatan toprağı ve bayrağı olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy´un İstiklal Marşı ile özdeşleşmiş bir kahraman olduğunu belirten Yıldız; ?Anadolu´nun yaşadığı sıkıntıları, acıları, çaresizlikleri mısra mısra anlatan bir tefekkür ehlidir. Çile Şairi Üstat Necip Fazıl, Mehmet Akif´in hayat arabasını iki soylu at çeker: Biri imanı, diğeri yılmayan mücadelesi ve aksiyonudur der. Diriliş neslinin mümtaz şahsiyeti Sezai Karakoç´ta, Safahat´ı insanımızın ve milletimizin gün gün tutulmuş, tarihe tanıklık eden günlüğü gözüyle hayatın içinden değerli bir eser olarak görür.? dedi.

İstiklal marşı, milli birliğimizin yegâne teminatı olduğunu aktaran Yıldız: ?Yerli olmanın, ülkeyi sevmenin, yedi düvele karşı pervasızca durmanın onurlu duruşudur. Bu faaliyetlerimizle öğrencilerimizde, milli şuur ve ahlakı öne çıkarmak, tarihi değerleri ve şahsiyetleri sevdirmek olmuştur. Bugünkü nesli, okuyan, araştıran, tarihi ile barışık, madde ve mana yükünü beraberce sırtlamış, asımın nesli olarak görmek istediğimiz bir nesil yetiştirmek istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Öğrencilerin günün anlamına ilişkin yazı ve şiirler okuduğu törende, Mehmet Akif´in hayatını anlatan oratoryo gösterisi yapıldı.

İstiklal Marşı´nın yazılışını konu alan tiyatro gösterisi ile ilçede düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere  ödülleri verilmesi ile tören son buldu.

Programa Kaymakam Ali Türk, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş, Emniyet Müdürü Halil Ejder Çelikkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.