Mevlid-i Nebi programı düzenlendi

İlçemizde Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans programı düzenlendi.

Mevlid-i Nebi programı düzenlendi
Gündem 27.09.2023 15:52:00 1958 0

İlçemizde Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans programı düzenlendi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Kaymakam Şeref Gülyer, Belediye Başkan Yardımcısı Tuncer Çalık, Emniyet Müdürü Sinan Atıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, İlçe Müftü Vekili Yavuz Duran, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından, Sivas İl Vaizi Fatih Çınar’ın "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferansıyla devam etti.

İstikamet üzere olmanın imanı ibadete ve güzel ahlaka dönüştürmekle mümkün olduğunu anlatan Çınar, “İstikamet, kişinin imanla Allah’ın emniyetine sığınmasıdır. İman; hayatımızı anlamlandıran en yüce değer, bütün bir benliği ve varlığı kapsayan en temel disiplindir. İman etmekle kişi, hem kendi varlığına, hem bütün var oluşa, hem hayata, hem de ölüm ve sonrasının anlamına ilişkin sorulara cevaplar bulur. İman, insan olma şerefini kul olma bahtiyarlığı ile bütünleştirir. İnsana dünyada yaratılış gayesine uygun bir yaşama bilinci aşılar; onun davranışlarını şekillendirir, fikir ve kararlarına yön verir. İstikamet üzere olmak; imanı ibadete ve güzel ahlaka dönüştürmekle mümkündür.” dedi.

Konuşmaların ardından programa katılanlara ikramda bulunarak kitap hediye edildi.


Anahtar Kelimeler: Mevlid- programı düzenlendi