Medine Apartmanı mağdurları Vali Toprak´tan destek bekliyor

10 ailenin mağduriyet çilesi sonuçlanmayan 28´inci dava duruşması ile 6´ncı yılına giriyor.

Medine Apartmanı mağdurları Vali Toprak´tan destek bekliyor
Gündem 27.04.2017 15:43:29 2951 0

Darende´de 2011 yılında Medine Apartmanı´nın zemin katında kurulu lokantada gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlama da, evleri kullanılamaz hale gelen 10 ailenin mağduriyet çilesi sonuçlanmayan 28´inci dava duruşması ile 6´ncı yılına giriyor.

?2011 yılında ilçe merkezi Malatya-Kayseri karayolu üzerindeki Medine Apartmanının zemin katındaki bir şahsa ait lokantada 4 Ağustos 2011 günü sabah erken saatlerinde gaz sıkışması sonucu patlama meydana gelmiş, patlamanın şiddetiyle üst kattaki dairelerin duvarları yıkılarak mobilya ve elektronik cihazlar kullanılamaz hale gelmişti. Can kaybının yaşanmadığı patlamada, yaşanamaz durumundaki bina içerisinde yaşayan on aile tahliye edildi.?

Gazetemize gelerek altı yıldır yaşanılan mağduriyeti aktaran apartman sakini Erbulmuş çifti, şimdiye kadar çalmadıkları kapı kalmadığını belirterek, problemin çözümünde yardımcı olabilecek herkese söyledikleri halde kimsenin ilgilenmek istemediğini ifade etti.

Bilirkişi raporu ve tüm gerçeklere rağmen 6 yıldır mahkemenin sonuçlanamadığını ifade eden Nurten Erbulmuş, yaşanılanları şöyle anlatı; ?Kiracıların izni olmadan muvafakatname verilmiş. Dönemin Belediye Başkanı İsa ÖZKAN tarafından da ruhsat verilmiş. Darende Kaymakamlığı´nın da imzalaması gereken belgeler dönemim Kaymakamı tarafından değil de Darende Kaymakamlığı´na vekil olarak gelen dönemin Kuluncak Kaymakamı´na imzalattırılmış. Biz apartman sakinleri olarak patlamadan önce lokantanın kapatılması için İsa ÖZKAN´a defalarca dilekçe ve uyarılarda bulunmamıza rağmen resmi başvurularımızın hiçbirine cevap verilmedi. Binanın bodrum katında bulunması gereken sığınak bölümünde de değişiklik yaptırılarak yemek fabrikası olarak yeniden düzenlenmiş. Yönetmeliklere ve kanunlara ne kadar aykırı ne kadar iş varsa hepsi bu binada yapıldı. Bir Ramazan günü korktuğumuz başımıza geldi ve binanın lokanta kısmı şiddetli bir şekilde gaz sıkışması nedeniyle patladı.?

Vali beye yalvarıyoruz; ?Ne olur yardım edin´

Bu davaya kendilerini adadıklarını ifade eden Erbulmuş çifti, son olarak Malatya Valisi Mustafa Toprak´ın ilçeye yapmış olduğu ziyarette kendilerine mağduriyetlerini ilettiklerini ifade ederek şunları söyledi;

Mahkeme, bilirkişi raporlarına dayanarak binanın güçlendirilmesi için 284 bin TL maliyet çıkardı. Bunu da %50 lokantacı Adnan, %30 Belediye, %20 LPG firması ödemesi gerekiyor, fakat 6 yıldır mahkeme sonuçlanmıyor. Biz Allah rızası için valimizden destek bekliyoruz. İmkânımız olsa buralardan göçüp gideriz, yine birikimimiz olsa yeni bir ev alırız fakat bizim bu yıkık binadan başka hiçbir dikili taşımız yok. Birilerinin çıkıp ta bu mağduriyete son vermesini istiyoruz. 10 aileyiz ve ilçe merkezinde bir heykel gibi yıkık, dökük duran evlerimizin artık daha fazla canımızı acıtmasını istemiyoruz. Lütfen bize yardım ve dua edin.? 

Not: Gelecek sayımızda; Dönemin Belediye Başkanı´nın oluruyla verilen işletme ruhsatı, Sığınak tespit ve denetleme komisyon raporu, Apartman sakinlerinin patlamadan önce Belediye Başkanlığına yazdığı dilekçeleri ve diğer belgeleri siz kıymetli okuyucularımızla paylaşacağız. Bilgi ve belgeye dayalı, ilkeli haberciliğimize devam edeceğiz.