Malatya Valisi Toprak ilk ziyaretini Darende´ye yaptı

Malatya Valisi Mustafa Toprak göreve başlamasının ardından ilk ziyaretini Darende ilçesine gerçekleştirdi.

Malatya Valisi Toprak ilk ziyaretini Darende´ye yaptı
Gündem 18.06.2016 19:39:02 1795 0

 

Malatya Valisi Mustafa Toprak göreve başlamasının ardından ilk ziyaretini Darende ilçesine gerçekleştirdi. Toprak, ayağının tozuyla Malatya´nın ilçeleri arasından ilk Darende´yi görmekten, ilçedeki tarihi, kültürel değerler ve manevi atmosferi solumaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Vali Toprak Darende´deki temaslarına Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser´i makamında ziyaret ederek başladı. Başkan Eser´den çalışma ve projeleri ile ilgili bilgiler alan Toprak, Darende´nin geçmişten gelen köklü yapısıyla önemli merkezlerden biri olduğunu, her türlü hizmet ve çalışmanın en iyisine layık olduğunu ifade etti.

Başkan Eser günün anısına Vali Toprak´a plaket takdim ederken, ziyarete Merkez Valisi Adnan Yılmaz da katıldı.

Toprak, Yılmaz ve Eser daha sonra Somuncu Baba Külliyesi ve civarında incelemelerde bulundu. Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş Efendi Toprak ve beraberindekilere külliye hakkında bilgiler verdi. Somuncu Baba´nın türbesini ziyaret ederek burada dua okuyan Toprak ikindi namazını da vatandaşlarla birlikte kıldı.

Somuncu Baba Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu gibi turistik mekanları gezerek çevreyi tanıyan Toprak gazetecilere yaptığı açıklamada, Malatya´nın güzel ilçelerinden ve kutlu bir ocağın olduğu, manevi atmosferin yoğun olduğu bir noktada bulunduğunu kaydetti.

Kısa bir süre önce Malatya Valisi olarak atanarak ile geldiğini belirten Toprak; ?Vatandaşlarımız rahat ve hoş görü içerisinde yaşatma adına, kadim değerlerimizle inancımızla, buluşturmak adına Malatya´da çalışmaya başladık. Başladıktan hemen sonra ilk olarak Darende´ye geldik burada ziyaret ve temaslarda bulunuyoruz? dedi.

Darende Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Eser´den ilçe, yürütülen çalışma ve projeler hakkında bilgiler aldığını dile getirerek teşekkürlerini ileten Toprak; ?Darende önemli bir nokta ve sadece Malatya için değil ülkemizin en önemli kutup noktalarından biri ve şuanda da burada kutlu ocakta Somuncu Baba Hazretlerinin o güzel sevgi ve hoşgörü ocağında yine bugüne kadar gelen güzel insanlarla birlikteyiz. Bu güzel insanlarla birlikte ülkemizi devletimiz var etsin, daha güçlü kılsın? diye konuştu.

Toprak; ?Buralara bakınca dünyadaki yaşamın bir maddi boyutu şüphesiz ki önemlidir. Bu maddi boyutun insanlarımız daha iyi yaşatmak adına teknoloji ile gelişmelerle buluşturmak adına bir taraftan cereyan ederken diğer yandan insanlarımızın manevi iklimden hissiyatlandırılmaları adına bu güzellikleri yaşamaları adına sevgiyi, hoşgörüyü, inan atmosferinde birlikte mütalaa etmeleri adına da buranın önemli olduğunu düşünüyoruz ve mübarek Ramazan günündeyiz buradaki manevi ikliminde tüm güzellikleri ile birlikte ülkemizi milletimizi, Malatya´mızı Darende´mizi her bir noktayı kapsayacak şekilde insanlarımızla buluşmasını da diliyoruz? ifadelerini kullandı.

Darende´de vakıf aracılığı ile insanların bir inanç merkezi noktasına geldiklerinde islamın güzellik, temizlik, saflık ve içtenliğini güller içerisinde bulacaklarına değienen Toprak; ?Bende bir Müslüman olarak böylesi temiz, içten, güzel bir mekanın düzenlenmiş olmasından, insanlığın istifadesine, huzuruna, sevgisine, hoşgörüsüne sunulmuş olmasından dolayı minnettarlığımı sunmak istiyorum. Buradaki Hulusi Efendi Vakfımıza, bugüne kadar yapmış olduğu ve yapacakları hizmetler adına bu atmosferi sağlayan Vakıf Başkanı Hamit Hamidettin Ateş Beyefendiye teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Darende için başlanılan ve hazırlanan projeler bittiğinde ilçenin ülke adına  önemeli bir değer olacağını sözlerine ekleyen Toprak; ?Çünkü sadece inanç noktasından baktığımızda önemli bir değer ama önemli kanyon, kale var. İnsanlarımızın suyla buluşacakları önemli mekanlar var. Gönül dünyasının huzur bulması ve ferahlaması adına Darende önemli bir yer. Ben herkese teşekkür ediyor, hayırlı ramazanlar diliyorum? şeklinde konuştu.

Toprak daha sonra ilçeden ayrılarak Malatya´ya gitti.