Lokman, Darende´den övgü ile bahsetti

Akşam Gazetesi köşe yazarlarından Lokman Dağ, bugün kaleme aldığı ilk yazısında ?Malatya´ya sığmayan Darende? başlığıyla ilçemizi anlatan özel bir yazı yazdı.

Lokman, Darende´den övgü ile bahsetti
Kültür-Sanat 11.09.2016 12:12:52 1682 0

Kısa bir süre önce 360 TV´ye ?Lokman Bizim Şehirde´ programının çekimleri için Darende´ye gelen gezi ve kültür programı yapımcısı Lokman Dağ, çekimler esnasında yaşadıklarını ve izlenimlerini Akşam Gazetesi´ndeki köşesine taşıyarak ilçemizden övgü ile bahsetti.

Darende´nin yeşili, tarihi, doğası ve maneviyatıyla mükemmel bir inanç merkezi olduğu anlatılan yazıda, yalancı cennete benzetilerek şu ifadelere yer verildi:

?Somuncu Baba Külliyesi´nden içeri girdiğimiz an oranın manevi havasını iliklerimize kadar hissettik. Öyle ki kameraman arkadaşım Mithat Kılıç, şöyle dedi ?Somuncu Baba kesinlikle burada yatıyor.? Neden böyle söylediğine gelecek olursak, Aksaray´da daha önce Somuncu Baba´nın külliyesini ve makamını gezip dolaşmıştık. Ama burası başkaydı ilk görüşte tüm ekip anlamıştı. Ama o kadar güzel bir Külliye ki; camileri, çilehanesi, bedesteni, Tohma Kanyonu, Tohma Çayı ve Has Bahçesi´yle yeryüzündeki yalancı cennetlerden. Eğer Malatya Darende´ye giderseniz muhakkak Somuncu Baba´ya uğrayın.?

?Yolunuz düşerse mutlaka görün´

Doğal ve tarihi güzelliklerin mutlaka görülmesi gerektiğine dikkat çeken Lokman Dağ, şöyle devam etti:

?Tohma Çayı´nın etrafında sıralanmış güzellikleri bizleri cezbetti. Hasbahçe´de dinlenebilir, zorluk derecesi göre 4-5 olan Tohma Çayı´nda rafting yapabilir, yaz-kış su sıcaklığı 22 derece olan Kudret Havuzunda yüzebilir ya da kanyonda doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Tam bir doğa harikası, gürül gürül akan serin suyuyla Günpınar Şelalesi´ni de mutlaka görüp piknik yapabilirsiniz. Hasan Gazi Türbesi ve Medişeyh Türbeleri de kesinlikle görülmeye değer. Tabii hepsini yazamadım. Diğer izlenimlerim, yaptığımız yemekler, gezdiğimiz köyler, topladığımız kayısılar ve daha fazlası 360 TV´de Lokman Bizim Şehirde Programında anlatacağız.?

Yazar, Darende´nin gelişimine öncülük eden Hulusi Efendi Vakfı´na misafir perverliklerinden dolayı teşekkür ederek yazısını tamamlıyor.


Anahtar Kelimeler: Lokman Darende övgü bahsetti