Kurtulmuş, Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti

Numan Kurtulmuş´un eşi Sevgi Kurtulmuş, Darende´ye gelerek bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulundu.

Kurtulmuş, Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti
Gündem 18.03.2017 18:08:54 2024 0

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte Malatya´ya gelen eşi Sevgi Kurtulmuş, Darende´ye gelerek bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş eşi Sevgi Kurtulmuş, Malatya Valisi Mustafa Toprak´ın eşi Selime Toprak ile birlikte ilçemize gelerek Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti.

Kaymakam Vekili Tolga Özdemir, Belediye Başkanı Süleyman Eser´in karşıladığı Kurtulmuş, ilk olarak Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin türbelerini ziyaret ederek dua etti.

Kurtulmuş, burada külliye hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ziyarete gelen ailelerle bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kurtulmuş ve beraberindeki heyet daha sonra Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu ve Balıklı Kuyuları gezdi.

Çıkışta ziyaretini değerlendiren Sevgi Kurtulmuş, Darende´de olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, ?Buraya ilk defa geliyorum. Somuncu Baba Külliyesi´ne ziyarette bulunduğum için son derece mutluyum. Burada yürütülen nezih çalışmalardan ötürü ilgilileri kutluyorum.? dedi.

Anadolu´nun önemli inanç merkezlerinden olan Somuncu Baba Külliyesi´ndeki ziyaretlerini tamamlayan Kurtulmuş, daha sonra beraberindekiler ile birlikte Malatya´ya hareket ederek eşi Numan Kurtulmuş´un programına katıldı.