Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması ilçemizde yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ´Genç Seda Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması´nın Malatya finali, ilçemizde yapıldı.

Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması ilçemizde yapıldı
Gündem 21.12.2017 15:33:25 1147 0

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen  ´Genç Seda Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması´nın Malatya finali, ilçemizde yapıldı.

Darende Çarşı Cami´nde yapılan yarışmaya, Malatya genelinden 12 İmam Hatip Lisesi katıldı.

Darende Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adem Özkan, etkinlik sonrası gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya´da eğitim veren 12 İmam Hatip Lisesini ağırladıklarını belirterek, böylesi güzel bir organizasyonun Darende´de gerçekleştirildiği için büyük bir mutluluk ve heyecan duyduklarını söyledi.

Bölgede yarışacak hoş sedaların belirlendiği yarışmada, gençlerin ilgisinden oldukça memnun olduklarını ifade eden Özkan, "Bugün burada genç ve güçlü 12 farklı sesten Kur´an-ı Kerim dinledik. Gençlerin hoş sedaları hepimizi duygulandırdı. Dereceye giren öğrencilerimizi ve idarecileri kutluyor, başarılar diliyorum." diye konuştu.

Yarışmaya giren 12 öğrencinin Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından jürinin puanlaması sonucunda Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesinden Emre Ölçer birinci, Kubilay Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mehmet Küçükaydın ikinci, Mahmut Celallettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammed Said Elmuhammed ise üçüncülüğü kazandı.

Yarışmada Darende ilçe Müftüsü Nurullah Birlik, jüri başkanı olarak görev yaptı.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Enver Hakan Zengince, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülbaki Ertuğrul ve İlçe Müftüsü Nurullah Birlik tarafından verildi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerden birinci olana çeyrek altın, ikinci ve üçüncü olana gram altın, ayrıca tüm öğrencilere de 150´şer TL para ödülü ve kitap seti hediye edildi.