Kulaklı orman baykuşuna muhtar sahip çıktı

Darende´de, kanadı kırık halde Türkiye´de ender görülen ve sayıları giderek azalma eğiliminde olan orman baykuşu bulundu.

Kulaklı orman baykuşuna muhtar sahip çıktı
Gündem 13.10.2018 17:38:03 2795 0

Darende´de, kanadı kırık halde Türkiye´de ender görülen ve sayıları giderek azalma eğiliminde olan orman baykuşu bulundu.

İlçemizde ilk defa görülen ve daha önce benzerine rastlanılmayan kulaklı orman baykuşu, Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü´ne teslim edilerek tedavi altına alındı.

Evinin yakınlarında ağaçların arasında kanadı kırık halde kulaklı orman baykuşunu bulan Zaviye Mahallesi Muhtarı Celalettin Ateş, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa ilçede gördükleri kuşun yetkililerden edinilen bilgiye göre kulaklı orman baykuşu olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

 Bir kanadının çarpma veya vurulmaya bağlı olarak kırık halde bulduğunu aktaran Muhtar Ateş, ?Daha önce ilçede bazı vatandaşlar yaralı kuşu tutmaya çalışmış fakat elinden kaçırmış. Evimin yakınlarında akşam saatlerinde gelen ses üzerine baktığımda bu kulaklı orman baykuşunu gördüm. Farklı çeşitlerini görmüştüm lakin kulaklısını ilk defa gördüm. Doğa ve hayvanlara karşı ilgim olduğu için hemen büyük bir bez parçasına sarıp kuşu evime getirdim. Kanadında oluşan yaraya kurt düşmüştü. Eczaneye gidip ilaç aldım ve yaraya bakım yaptım. Günlerdir aç olacağını tahmin ederek ciğer ve et alıp verdim. Bir gece misafir ettiğim bu güzel orman baykuşunu, ertesi gün Malatya merkezde bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü´ne götürerek teslim ettim.? dedi.

Yetkililerin ilk defa Malatya genelinde kulaklı orman baykuşunu gördüğü için çok şaşırdıklarını aktaran Ateş, kendisine, bir süre tedavi uygulanacak baykuşun uçmaya hazır hale geldiğinde tekrardan doğaya salınacağı bilgisi verildiğini kaydetti.