?Kudret Havuzu´ haberimiz, ulusal basında geniş yankı buldu

Hulusi Efendi Vakfı tarafından 2011 yılında tadilattan geçirilerek bugünkü haline getirilen Tohma Kanyonu içerisindeki Kudret Havuzuna ulusal basından büyük ilgi geldi

?Kudret Havuzu´ haberimiz, ulusal basında geniş yankı buldu
Gündem 29.07.2017 08:33:30 1739 0

Hulusi Efendi Vakfı tarafından 2011 yılında tadilattan geçirilerek bugünkü haline getirilen Tohma Kanyonu içerisindeki Kudret Havuzu, mimari estetiği, doğal güzelliği ve şifalı suyu ile ulusal basında geniş yer buldu.

Gazetemiz muhabirinin Anadolu Ajansı için hazırladığı  ?Kudret Havuzu´ haberi, beş ulusal televizyon kanalında ve onlarca ulusal gazete, internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından okuyucuları ile paylaşıldı.

?Saklı cennet´ olarak sosyal medyaya servis edilen haberimiz, ulusal kanallarda ana haber bültenlerine konu olmasıyla birlikte bir anda sosyal medyada milyonların dikkatini çekerek paylaşım rekoru kırdı. Binlerce kişinin ilçeye gelmek için akın ettiği resmi kurumlar tarafından kaydedildi.

Doğal güzelliği ile ilk defa görenleri büyüleyen Kudret Havuzu için ulusal kanallar övgü ile şunları söyledi;

SHOW TV Kanalı havuza ilişkin haberinde; ? Adeta saklı bir cennet, sanki bilgisayar efekti ile yapılmış bir film karesi gibi ama gerçek. Burası yurtdışındaki tatil beldelerinden biri değil burası Malatya´nı Darende ilçesindeki Kudret Havuzu. Dünyanın dört biryanın turistleri kendine çeken Havuz, 3 farklı derinlikteki havuzlarıyla yaz kış 22 derece sıklığında kimyasal ilaç kullanılmadan hizmet veriyor. Vadideki ?Saklı Cennet´ Hulusi Efendi Vakfı´nın çalışmalarıyla nefes kesen bir tesise dönüştü. Kanyonun ortasındaki havuzun şifalı olduğuna inanılıyor.  Bu gizli güzelliği havadan geçmeyen yâda vadinin içine girmeyenlerin görme şansı yok. Kudret Havuzu sosyal medya paylaşılmasıyla da dünya çapında bir şöhrete kavuşmaya başladı.?

ATV- A-HABER Kanalları da, ?Daha önce böyle bir havuz muhtemelen görmediniz. Burası Darende´deki Tohma Kanyonu´nun içerisindeki havuzlar. Bizde haberi hazırlarken sizin gibi görünce çok şaşırdık. Eminim sizde ilk kez göreceksiniz. Yaz kış sıcaklığı aynı suyun şifalı olduğu belirtiliyor. Ülkemizde güzel şeyler yapılıyor. Bu hizmeti kazandıranlara teşekkür ederiz.?

NTV VE CNN TÜRK ise, benzer şeyler ifade ederek ?Yolu Malatya Darende ilçesine düşen mutlaka uğrasın. Saklı Cennet ziyaretçi yoğunluğu yaşıyor. Gece ve gündüz girilen bilinen havuzda ziyaretçiler şifa arıyor. Türkiye´nin tanıtımı için önemli bir eser.?

Ulusal gazetelerde yarım sayfa yer verilen haberimizden övgü ile bahsedilerek, Somuncu Baba Külliyesi´nin yanı başındaki Kudret Havuzu´nu mutlaka herkesin görmesi gerektiği tavsiye edildi.

Basın yayım kuruluşlarında geniş yer bulan haberimizden sonra, ilçeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı arttığı gözlemlendi.