Küçük Sanayi Sitesi´nde sona yaklaşıldı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilçeye yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesi hakkında bilgi verdi.

Küçük Sanayi Sitesi´nde sona yaklaşıldı
Gündem 8.02.2017 22:25:18 2121 0

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, sanayici esnaflar ile bir araya gelerek Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilçeye yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesi hakkında bilgi verdi.

Başkan Eser, Belediye Sosyal Tesisleri´nde bir araya geldiği sanayi esnafına yaptığı açıklamada, TOKİ marifetiyle yapılacak olan küçük sanayi sitesinin kurulması yönünde önemli yol kat ettiklerini söyledi.

Yer konusunda İnce Mehmet Restoran´ının yanındaki arazinin olacağını aktaran Eser, ?Araziyle ilgili satın alma ve kamulaştırma işlemlerini tamamladık. Toplantı yaparak sorunların çözümünde muhatapları çalışmaların içerisine dâhil ederek kısa sürede neticeye ulaşmak istiyoruz. Sanayi esnafımızın uygun olmayan şartlarda ayrı ayrı yerlerde çalışmaları bizi oldukça üzmektedir. Seçim sürecinde ifade ettik, şimdi de inşallah çözümü için gayret gösteriyoruz. Tüm sanayi esnaflarımızın bir arada olacağı, her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir proje hazırlattık. Kira öder gibi işyeri sahibi olacak esnaflarımızın hem ekonomik olarak daha fazla gelişmeleri, hem de sistemli ve düzenli bir ticari yaşam kültürünün oluşmasını sağlayacaktır.? diye konuştu.

Mimari projeyle alakalı esnafların istek ve görüşlerini dinleyen Eser, ikinci bir kapsamlı toplantı yaptıktan sonra işlemlere başlayacaklarını ifade etti. Kısa sürede çözüme ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Eser, ilçedeki sorunların çözümünde emin adımlarla ilerlediklerini aktardı.

Sanayi Esnafı da durumdan memnun oldukları ifade ederek, projenin bir an önce hayata geçmesi için çalışmaların hızlandırılmasını gerektiğini kaydetti.