Kent müzesi Darende kültürünü yansıtacak

Eser, restorasyon çalışmaları tamamlandığında Cumhuriyet´ten Geleceğe Darende Kent Müzesi olarak hizmet verecek tarihi Cumhuriyet İlkokulu´nda incelemelerde bulundu.

Kent müzesi Darende kültürünü yansıtacak
Gündem 9.03.2016 12:51:41 1988 0

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, restorasyon çalışmaları tamamlandığında Cumhuriyet´ten Geleceğe Darende Kent Müzesi olarak hizmet verecek tarihi Cumhuriyet İlkokulu´nda incelemelerde bulundu. Eser, kent müzesinde Darende kültürünün en iyi şekilde yansıtılarak ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerle vatandaşların beğenisine sunulacağını söyledi.

Eser, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından hazırlanan proje ve Fırat Kalkınma Ajansından sağlanan finansman ile restorasyonuna başlanılan Cumhuriyet İlkokulu tarihi binasının Darende´ye ve turizme kazandırılacağını ifade etti.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Tarihi Kentler Birliği uzmanlarının Darende´de kurulacak Kent Müzesi projesiyle yakından ilgilendiğini ifade eden Eser; ?Müzeyi oluşturmadan farklı şehirlerde önerilen müzeleri inceleyip yetkilileri görüşmelerde bulunduk. Restorasyon sürerken bir taraftan da müzeyi dizayn etmek amacıyla gerekli altyapı ve hazırlıklarının çalışmasına başladık. Profesyonel bir ekiple görüştük, onlardan bu konuda destek alacağız. Müzemizi en güzel şekilde düzenleyerek Darende´ye ve turizme kazandıracağız? dedi.

Müzede sergilenecek eşya ve objelerin toparlanmasına başlayacaklarını duyuran Eser; ?Hemşehrilerimiz ellerinde bulunan ve sergilenerek yok olmasını önleyecekleri hatıra özelliği taşıyan eşyaları belediyemize teslim ederek bu konuda bize en büyük desteği sağlayacakladır. Eşyalar bir komisyon tarafından teslim alınarak incelenip envantere işlenecek ve sergiye hazır hale getirilecektir? ifadelerini kullandı.

Müzede mümkün olduğunca Darende´nin tarihten günümüze belli bir senaryo ve bilimsel gerçekliğe dayanan verilerin paylaşılacağını kaydeden Eser, ?Darende´deki meslekler, kullanılan eşyalar ve kültürel değerlerimizi sergileyerek ilçemize gelen konukların beğenisine sunacağız. Kısacası Kent Müzesi Darende kültürünü yansıtacak? diye konuştu.