Kent Belleği Müzesi için kollar sıvandı

Tarihi Kentler Birliği Müze Danışmanı ve Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez, ilçemizde açılması planlanan "Kent Belleği Müzesi" için incelemelerde bulundu.

Kent Belleği Müzesi için kollar sıvandı
Kültür-Sanat 25.01.2018 11:43:27 1410 0

Tarihi Kentler Birliği Müze Danışmanı ve Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez, ilçemizde açılması planlanan "Kent Belleği Müzesi" için incelemelerde bulundu.

İlçeye kazandırılacak müze için danışmanlık hizmeti vereceğini açıklayan Erdönmez, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhuriyetten çok daha eski bir okulun restorasyonu yapılarak, yeniden ayağa kaldırıldığı için yetkililere teşekkür etti.

Kendisinin ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen tarafından görevlendirildiğini aktaran Ahmet Erdönmez, şöyle devam etti:

"Yedi bin yıllık tarihi ile Darende, ülkemiz için önemli bir kültür turizm şehri. Beldenin tarihi içerisinde oluşan hafızasını burada toplayıp geleceğe aktarmak adına önemli bir çalışma yürüteceğiz. Metin hocamızın isteği üzerine burada çalışma yapacağız. Tarihi binanın, ilçeye hakim bir tepeye yapılmış olması, yapıldığı döneme göre estetik bir mimariyi yansıtması oldukça etkili. Belediye tarafından yürütülen restorasyon çalışmasıyla da eski görkemine kavuşturulmuş. Şimdi bize düşen buranın ilçeni yedi bin yıllık geçmişini yansıtacak bir ayna konumuna getirmek."

Erdönmez, Darendelilerle kentin belleğini oluşturacak müzeyi beraber kurmak istediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Yedi bin yıl öncesinden başlayıp günümüze kadar geleceğiz. İlçenin tarihini, kültürünü, yetiştirdiği tarihi şahsiyetlerini, görsel ve yazılı olarak kayıtlara geçen her şey burada bulunacak. Gençler ve öğrenciler için aynı zamanda önemli bir eğitim merkezi konumunda hizmet verecek. Müze, ilçenin geçmişine yolculuk yapılan önemli bir turizm merkezi olarak hem ilçeye değer katacak hem de önemli bir turizm değeri olacak."

Müze Koordinatörü Bekir Sözen de daha önceki çağrısını yenileyerek, vatandaşların ellerinde bulunan, önemli gördükleri eşyaları ve belgeleri, müzede kendi isimleri ile sergilenmek üzere paylaşmalarını istedi.