Kaymakam Türkoğlu; 2023 Yılı Darende İçin Temel Atma Yılı Olacak

Türkoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kaymakam Türkoğlu; 2023 Yılı Darende İçin Temel Atma Yılı Olacak
Gündem 11.01.2023 16:55:00 3845 0

 

İlçemiz Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu, “2023 yılı bir birinden güzel ve önemli projeleri hayata geçirdiğimiz bir yıl olacak. Bahar ayı ile birlikte temellerini atacağımız tesisler, ilçemiz ekonomisine katkı sunarken hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıracak.” dedi.

Kaymakam Türkoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gazetecilerle bir süre sohbet eden Türkoğlu, yürüttükleri proje ve hizmetler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Uzun zamandır ilçeye kazandırmak istedikleri yeni eserlerin ödeneklerinin çıktığı müjdesini veren Türkoğlu, yapılacak eser ve hizmetleri düşününce heyecandan uyuyamadığını söyledi.

Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan turizme, spordan sosyal devlet uygulamalarına kadar birçok alanda görülmemiş eserlerin yıl içerisinde temelini atıp bazılarının da açılışının yapılacağını kaydeden Kaymakam Türkoğlu, “Buradan sizler aracılığı ile hemşehrilerimize bazı sürprizleri söylemek istiyorum. Öncelikli olarak ilçemize 5 yıldızlı otel konforunda 100 yataklı öğretmen evi kazandırıyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde temelini atacağız, beş katlı bu nadide tesisin girişi yol kenarında olacağı için modern dükkân ve alışveriş merkezi de olacak. Eğitim anlamında birçok yeni eğitim kurumu yapacağız. Proje imam hatip lisemizin yanına 16 derslikli bir lise, 8 derslikli bir anaokulu, Gençlik ve Spor Bakanlığımız uhdesinde Gençlik Merkezi yapılacak. Bu tesislerin temelini bu yıl atacağız.” dedi.

Tohma Kanyonu’nun kapalı olan bölümü açılarak turizme kazandırılacağı bilgisini veren Türkoğlu, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız görüşmeler ve hazırladığımız projeler neticelenerek ödenekler çıktı. Bu yıl tadilat çalışmaları tamamlanan kanyonumuz turizme kazandırılacak.  Yapımı tamamlanan Fizik Tedavi Hastanemiz de bu yıl hasta kabulüne başlayacak. Kapalı spor salonumuz içerisinde halkımızın yaz kış hizmetine sunacağımız modern bir spor merkezi açıyoruz. Burası spora ilgisi olanların vaz geçemeyeceği bir merkez olacak. Yine halk eğitim merkezimiz içerisinde çocuklu annelerimize yönelik harika bir projeyi hayata geçiriyoruz. Anneler çocuklarını buraya getirerek hiçbir ücret ödemeden eğlence, başta olmak üzere eğitici ve öğretici programlara katılabilecek. Özgün tasarımıyla ilimizde bir ilk olacak bu merkezimizde konuk edeceğimiz anneler, çayını kahvesini içerken çocukları eğitmenlerimiz eşliğinde gün boyu bir birinden güzel aktiviteler yapacak.” diye konuştu. 

Kaymakam Türkoğlu, son olarak Hacılar Mahallesi’ndeki tarihi köprünün tadilat ile tekrardan ayağa kaldırılacağını anlatarak şunları söyledi;

“Hacılar Mahallemizde hemşehrimiz Başak Şehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun desteği ile mahalle konuk evi ve çeşitli sosyal donatılarının temelini atacağız. Yine ilçemiz merkezindeki çim saha, ışıklandırılarak vatandaşlarımızın 24 saat kullanımına sunulacak. Son olarak organize sanayi bölgesinde 3 firmaya yer teslimi yaptık. Bu firmalar temel atıp tesisleri inşa ettiğinde, ilçemizden yüzlerce vatandaşımız burada çalışma imkânı bulacak.”


Anahtar Kelimeler: Darende Kaymakam Türkoğlu; Temel Olacak