Kaymakam Zengince, Irmaklı´nın sorunlarını dinledi

İlçemiz Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Mahalle Buluşmaları" toplantısının 2.´si Irmaklı Mahallesi´nde gerçekleştirildi.

Kaymakam Zengince, Irmaklı´nın sorunlarını dinledi
Gündem 7.10.2017 08:32:17 1207 0

İlçemiz Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Mahalle Buluşmaları" toplantısının 2.´si Irmaklı Mahallesi´nde gerçekleştirildi.

Kaymakam Enver Hakan Zengince´nin de katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, mahallenin sorunları masaya yatırıldı.

Toplantıda Konuşan Kaymakam Zengince, ilçenin tarım ve sebze üretiminde öncü mahallesi olmasından dolayı mahalle sakinlerini tebrik etti.

Vatandaşların sulama ile ilgili sorunlarını dinleyen Zengince, ?Yerli tohum ile önemli bir üretim merkezi olarak ilçenin yaş sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan Irmaklı Mahallemizin sulamayla ilgili sorunlarını dinledik, çözmek için devletimizin imkânlarını seferber edeceğiz. Verimin artırılmasında ve çeşitlilik konusunda da ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile görüş alıp çiftçilerimizin ?Akıllı Tarım´ uygulamasından daha fazla faydalanmasını sağlayacağız. Genel itibari ile üreten bir mahallemiz, biz de devlet olarak onların her zaman yanında olup üretime tam destek vererek daha güçlü olmalarını sağlayacağız.? dedi.

Irmaklı Mahallesi Muhtarı Ömer Kılıç ise, mahallenin yol, altyapı ve içme suyu ile ilgili sorunları Büyükşehir Belediyesi ile çözmek için diyalog içinde olduklarını söyledi.

Tarımda önemli bir üretim kapasitesi yakalamak istediklerini de aktaran Kılıç, şunları ifade etti;

?Domates ve kavun üretiminde ilçenin en önemli üretim merkezi durumundayız. Çeşitliliği artırarak sulama sorunlarını da çözdüğümüz takdirde, üretimi iki katına çıkaracağımıza eminiz. Seracılık konusunda devletimizden destek bekliyoruz. Yaz aylarının kısa sürmesinden dolayı üretimi daha uzun tutmak için verimli topraklarımızda seracılık ile üretime kışında devam etmek istiyoruz.?

Konuşmaların ardından çiftçiler, dört mevsim saklayabildikleri kavunlardan ikram etti.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancıoğlu, kamu kurum amirleri ve mahalle sakinleri katıldı.