Kaymakam Türk, gazi ailesini ziyaret etti

İlçe Kaymakamı Ali Türk beraberindeki ilçe protokolü ve siyasi parti başkanları ile birlikte, Bitlis´in kent kırsalında terör örgütü PKK´ya yönelik yürütülen operasyonlarda, el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir ayağını kaybeden Gazi Kürşa

Kaymakam Türk, gazi ailesini ziyaret etti
Gündem 26.07.2016 10:18:53 1307 0

 

Darende Kaymakamı Ali Türk beraberindeki ilçe protokolü ve siyasi parti başkanları ile birlikte, Bitlis´in kent kırsalında terör örgütü PKK´ya yönelik yürütülen operasyonlarda, el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir ayağını kaybeden Gazi Kürşat Özden´nin ailesini ziyaret etti.

Halen GATA´da tedavisi süren Uzman Çavuş Kürşat Özden´inin Balaban Mahallesinde yaşayan baba Mehmet Özden ve anne Hayriye Özden´i ziyaret eden Türk, aile ile bir süre sohbet etti.

2 büyük makamdan biri olan gazilik mertebesinin her kula nasip olmayacak kadar kutsal bir makam olduğunu ifade eden Türk, gazi ailesinin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Baba Özden de 10 çocuğundan en gözü karasının Kürşat olduğunu anlatarak: ?Oğlum gizlenmiş patlayıcıya bastığında hemen arkadaşlarına yatın diye bağırmış. Arkadaşları hemen yatmış fakat bir birine bağlı patlayıcılar infilak edince iki arkadaşı şehit düşmüş. Oğlum patlamadan hemen sonra metanetini koruyarak ayaklarındaki ağır yaraya aldırış etmeden arkadaşlarının durumu öğrenmeye çalışmış. Sonrasında ise müdahale edilerek helikopter ile sevk edilmiş.? dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren baba Özden Kaymakam ve beraberindekilere teşekkür etti.

Ziyarete katılan Balaban Jandarma Karakol Komutan Bülent Kaya, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ergün Taşkıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Müftü Ahmet Varol, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, MHP İlçe Başkanı Hasan Şentürk, BBP İlçe Başkanı Ali Gök, CHP İlçe Başkan Vekili Muzaffer Keleş, Balaban Muhtarı Cemal Çelebi ise aileye, geçmiş olsun dileklerini ileterek sabırlar diledi.