Kabaklı; "İstanbul´da dahi böyle bir eser ve hizmet yok"

Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı, Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti.

Kabaklı;
Gündem 29.10.2019 16:39:00 2581 0

Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı, Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti.

Kardeşi ile birlikte ilçemize ziyarette bulunan sanatçı Kabaklı, Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin türbelerini ziyaret ederek burada yetkililerden bilgi aldı.

Çıkışta gazetemize değerlendirmelerde bulunan Kabaklı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ederek, milli değerlerle birlikte manevi değerlere de gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Daha önce karayolu ile sürekli geçtiği külliyeye ilk defa geldiğini kaydeden Kabaklı, ?Somuncu Baba ve Hulusi Efendi´nin kabirlerini ziyaret etmek yeni nasip oldu. Maneviyatı yüksek kıymetli bir merkez olduğunu ilk adım attığımda hissettim. Açıkçası derinden etkilendim, burası gerçekten çok özel bir yer. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri, Anadolu´nun bozulmaması ve geleceğimizin çok daha güçlü şekillenmesi için bizlere rehberlik eden manevi kaynaklarımız. Herkes bunun farkında olması lazım. Biz şimdi kısa bir ziyaret gerçekleştirdik lakin kendimizi manevi bir terapi görmüş gibi hissettik.? dedi.

?İstanbul´da dahi böyle bir eser ve hizmet yok?

İnsana verilen değeri burada en güzel şekilde hissettiklerine değinen Kabaklı, ?Ben daha önce böyle bir mimari anlayış hiç görmedim. İstanbul´a gidin camileri, külliyeleri gezin ne demek istediğimi anlayacaksınız. İlk adımımızı attığımız andan itibaren bizi mıknatıs gibi kendisine çekerek her şeyi unutturdu. Maneviyat, sanat, estetik, huzur, ustalık, temizlik hepsini burada görmeniz mümkün. Gönül sultanlarının manevi makamı ancak bu kadar güzel korunup, insanlığa örnek bir eser haline getirilebilir. Külliyedeki insanlara verilen değere, toplumumuzun ve ülkemizin çok ihtiyacı var. Emeği geçenlerden ve bu kadar güzel gören, yapan gözlerden, kişilerden Allah razı olsun.? diye konuştu.

Ziyaretini tamamlayan sanatçı Kabaklı ve kardeşi, Tohma Kanyonunu gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.