İtfaiye, Balaban´dan Darende´ye taşınıyor

Balaban Mahallesi´ndeki itfaiye ekibi Darende´ye taşınıyor.

İtfaiye, Balaban´dan Darende´ye taşınıyor
Gündem 14.06.2017 09:38:04 1915 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ve vatandaşların tepkisine duyarsız kalmayıp, Balaban Mahallesi´ndeki itfaiye ekibini ilçe merkezine taşımak için kolları sıvadı.

Olası yangın afetlerine karşı seri ve etkili bir şekilde müdahale etmek için Malatya genelinde organize çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, itfaiye şubelerini şehrin dört bir yanına yayıyor. Bu kapsamda,  Malatya´nın merkeze en uzak ilçemize de 3 araçlık hangardan oluşan itfaiye şubesi kuruyor.

İhalesi yapıldı

Konu ile ilgili olarak gazetemiz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından,  ilçemiz Gökyar Mahallesi´nde atıl vaziyette bulunan okul binasının tadilatı ile 3 araçlık hangar yapımı işini ihale etti.

Merkeze 4.5 km uzaklıktaki 165 metrekarelik okul binası, tadilatla itfaiye şubesi haline getirilecek. Yanına ise 192 metrekarelik büyüklüğünde 3 araçlık hangar yapılacak. İçerisinde salon, mutfak, idari birim, yatakhane gibi bölümlerin bulunduğu itfaiye binasının Malatya-Kayseri karayoluna 500 metre mesafede olmasından dolayı,  Darende´nin yanı sıra bölgede meydana gelebilecek yangınlara da anında müdahale edilebilecek.  Darende İtfaiye Şubesi tadilat ve yapım işine, önümüzdeki günlerde yer tesliminin yapılarak başlanacağı bildirildi.

Öte yandan, söz konusu hangarın yapımının tamamlanmasıyla birlikte hâlihazırda Balaban´da bulunan itfaiye ekipleri,  Darende´ye taşınacak.