“İstila Dergisi” Düzenlenen Etkinlikle Tanıtıldı

Kültür sanat dergisi "İstila", Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen etkinlikle edebiyat ve fikir dünyasına tanıtıldı.

“İstila Dergisi” Düzenlenen Etkinlikle Tanıtıldı
14.12.2022 14:40:00 2378 0

Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ilk sayısını çıkardığı ‘İstila’ dergisinin tanıtımı, ilçe protokolü, derginin yayın ve editoryal ekibi ile çok sayıda davetlinin katılımıyla okulun fuaye alanında yapıldı.

İlçe Kaymakamı Ö. Safa Türkoğlu, programda yaptığı konuşmada, okumanın ayrıcalık olduğunu ifade ederek, “Her iş bir fikirle başlar. Her fikrin mutlaka bir ilham kapısı vardır. Onun ön hazırlığı vardır ve bir fikirle başlayan çalışmalar kimlikle devam eder. İstila Dergisi de güzel bir çalışmanın ürünü ve inşallah gençlerimize çok fayda sağlayacak, emeği geçenleri kutluyor edebiyat dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Belediye Başkanı İsa Özkan da böylesine güzel bir derginin tanıtımında yer almaktan dolayı mutlu olduğunu aktararak, derginin hazırlanmasına emek veren okul idaresine ve yazarlara teşekkür etti.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Kul ise okuyucusuna ilk sayısıyla "merhaba" diyen edebiyat, kültür ve sanat dergisi ‘İstila’nın ekip ruhu ile güzel bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktığını anlattı.

Toplantıda, derginin yayın hayatına başlama sürecine ait fotoğraf ve videolar sinevizyon eşliğinde konuklara izletildi.

Yarın itibariyle satışa sunulacak derginin gelirlerinin ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi olarak geri döneceği aktarıldı.

Yılda bir defa yayımlanacak olan derginin tanıtılan ilk sayısı, okula ismi verilen Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi’nin ‘Nasihat’ adlı eserindeki “Alemi sen kendinin kölesi kulu sanma / Sen Hak için alemin kölesi ol kulu ol” sözleri ile sesleniliyor.

Tanıtım etkinliği, sponsor firmaya plaket verilmesi ve ikramlar ile sona erdi.