İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma

İstiklal Marşı
Eğitim 13.03.2020 11:27:00 4834 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları konferans salonundaki törende konuşan Kaymakam Malik Çalışır, “Tarihte çok büyük zaferlere imza attık. Başımızdan çok büyük belalar geçti. Bu zaferleri tarihin çeşitli günlerine altın harflerle yazdırdık. Bugünde İstiklal Marşı'nın kabulünü icra ettik. Okulumuza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hacı Hasan Başer Ortaokulu Müdürü Hüseyin Kutlu, bir milletin bağımsızlığının sembollerinden birinin de milli marş olduğunu söyledi.

Türkçe Öğretmeni Seher Kalkan da istiklal marşını anlamak için onunu hangi şartlarda yazıldığını bilinmesi gerektiğini anlatarak, “Büyük Türk milletinin tarihin en karanlık günlerini yaşadığı bir dönemde yazılan istiklal marşı Korkma! Seslenişi ile başlar. Buradaki korku ifadesi sıradan bir korku ifadesi değildir. Bu korku her karış toprağı şehit kanlarıyla yoğrulmuş vatanımızın kaybedilme korkusunu yaşayana bir şairin hisli kalbine yansımasıdır.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler, şiirler okudu, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşını nasıl yazdığına ilişkin tiyatro sahnelendi.

İlçede düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi.

Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Taceddin Tuncer Çalık, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.


Anahtar Kelimeler: İstiklal Marşı' Kabulü Mehmet Ersoy'