Başkan Eser, prestij projesini tanıttı

Eser, esnaflarla bir araya gelerek, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hazırlanan ?Yeni Çarşı Merkezi Projesi´nin tanıtımını yaptı.

Başkan Eser, prestij projesini tanıttı
Gündem 23.02.2016 14:34:16 2222 0

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, esnaflarla bir araya gelerek, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hazırlanan ?Yeni Çarşı Merkezi Projesi´nin tanıtımını yaptı.

Darende Öğretmenevi´nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Süleyman Eser, Darende için tarihi önem arz eden projeyi ilçeye kazandırma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Eser, yeni çarşıyla  herkesin daha güzel işyerlerine sahip olacaklarını belirterek; ?Esnaflarımız bedesten tarzında hazırlanan proje ile daha nezih bir ortamda ticaret yapacaklardır. Bununla beraber çevre düzenlemeleri, spor alanları, yürüyüş yolları ve tarihi konaklar ile yaşam kalitesi de arttırılacak." dedi.

37 bin metrekarelik alana 152 daire, 410 iş yeri planlandığını aktaran Eser, ?Yeni çarşı projemizde 256 adet (22+22) 44 m²  dükkan, 44 adet 22 m² dükkan, 44 adet 15 m² dükkan, 4 adet 37 m² dükkan, 20 adet 40 m² dükkan, 30 adet 2 katlı (33+33) 66 m² dükkan, 12 adet 10 m² dükkan ve 88 adet açık pazar yeri olacak.? diye konuştu. 

Esnaflar mağdur edilmeyecek

Sahibi olduğu işyerlerini kendileri işleten esnaflara 18 ay kira yardımı yapılacağını da vurgulayan Eser; "Etap etap yapılacak çalışma ile kimseyi mağdur etmemeye gayret edeceğiz. Bu süreçte belki ufak tefek sıkıntılar çekeceğiz ancak proje tamamlandığında hayırla, dualarla anılacağız." dedi.

İşyerlerinin nostaljik mimari dokuya uygun inşa edileceğini de aktaran Başkan Eser; "Çarşımız yenilendiğinde içerisinde her türlü imkana sahip olan güzel işyerleri, ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlere de hitap edecek. Gelişmişlik oranı ve kalkınma daha hızlı ilerleyecek. Kira öder gibi taksitlerle esnaflarımızın sahip olacağı yeni işyerleri Darende`nin çehresini değiştirecek. Gelecek asırlara şehircilik anlamında güzel bir emanet bırakılmış olacak." ifadelerini kullandı.

Projeye son şeklini esnaf verecek

Eser, konuşmasına şöyle devam etti: ?Önümüzdeki günlerde TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı´ndan gelecek mühendisler, düzenlenecek toplantılarla esnafımızın sorularını yanıtlayacak. Bu şekilde kimsenin aklında yeni işyerleri hakkında soru işareti kalmayacak. Onlar size detaylı sunumlar yapacak. Yapılacak toplantılarla sizlerin önerileri dikkate alınacak. Proje, esnafımızın istediği doğrultuda şekillenerek son halini alacak.?

 Toplantıya katılan esnaflar da, bilgilendirmede eksiklikler olduğunu, bunun giderilip kendilerinin de mağdur edilmediği takdirde, Darende´nin geleceği için hep beraber el ele verip bu güzel projenin ilçeye kazandırılmasına destek olacaklarını söylediler.


Anahtar Kelimeler: İşte yeni çarşı projesi