İslam ülkeleri temsilcilerinden önemli ziyaret

Destinasyon ve Sektör Geliştirme" projesi kapsamında Malatya´ya gelen 15 üye ülkeden 25 kişilik heyet, ilçemizi gezdi.

İslam ülkeleri temsilcilerinden önemli ziyaret
Kültür-Sanat 2.08.2018 08:12:42 1330 0

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından yürütülen "İslami Turizm Ekosistemlerinin İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkelerinde Geliştirilmesi: Destinasyon ve Sektör Geliştirme" projesi kapsamında Malatya´ya gelen 15 üye ülkeden 25 kişilik heyet, ilçemizi gezdi.

İnanç turizminin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürüten heyet, ilçede ilk olarak Anadolu´nun en önemli inanç merkezlerinden Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti.

Gezide, İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkililerince konuklara 4 dilde bilgilendirme yapıldı.

Heyet, külliyenin yanı sıra Kudret Havuzu, Tohma Kanyonu, Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi, Hamidiye Çarşısı ve Günpınar Şelalesi´ni gezdi.

İl Kültür Turizm Müdürü Çetin Şişman, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, SESRIC tarafından yürütülen proje kapsamında konuklara, Malatya´nın turizm incisi Darende´yi göstermek istediklerini söyledi.

Darende´nin tarih ve inanç turizmi açısından değerinin yıllardır bilindiğini ifade eden Şişman, şunları kaydetti:

"Ziyaretçiler en çok kanyon içerisinde inşa edilen külliyeden etkilendi. Temizlik ve insana verilen değeri burada gördüklerini ifade ettiler. Konukların birçoğu buradan hayran kalarak ayrılıyor. Hepsi fotoğraf ve video çekerek ülkelerinde anlatacaklarını ve turizm şirketlerine tavsiye edeceklerini aktardı."

İlçedeki gezilerini tamamlayan heyet daha sonra Malatya´ya hareket etti.