Irmaklı´ya kanalizasyon, çim saha ve sıbyan mektebi yapılacak

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), ilçemiz Irmaklı Mahallesi´nde altyapı çalışmalarına başladı.

Irmaklı´ya kanalizasyon, çim saha ve sıbyan mektebi yapılacak
Gündem 2.10.2018 17:31:52 2328 1

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), ilçemiz Irmaklı Mahallesi´nde altyapı çalışmalarına başladı.

İlçenin kırsalında bulunan Irmaklı Mahallesi´nde başlatılan çalışmalar kapsamında 10 bin metre kanalizasyon hattı çekilecek.

Mahallede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, yaptığı açıklamada, MASKİ tarafından başlatılan çalışmayla Irmaklının kanalizasyon sorununun çözüleceğini söyledi.

Altyapı sorunlarının tamamlanması ile mahallenin tamamı parke taşı ile kaplanacağını kaydeden Eser, ?Büyükşehir Belediyesi MASKİ tarafından uzun yıllardır yapılması beklenen kanalizasyon problemi inşallah bir ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Altyapı çalışmaları biter bitmez kaldırım ve mahalle aralarında parke taşı döşeme çalışmalarına başlayacağız. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasını beklediğimiz ilçemizin Çukurovası konumundaki Irmaklıyı, kış öncesi nezih bir mahalle haline getireceğiz.? dedi.

?Sentetik çim futbol sahası ve sıbyan mektebi yapılacak?

Mahallenin genç ve miniklerini de düşündüklerini aktararak son olarak şunları söyledi;

?Kırsalda bulunan üretken ve başarılı en büyük mahallelerimizden bir tanesi burasıdır. Genç nüfusumuz oldukça yüksek. Gençlerimizin yaz kış sportif faaliyet yapacak yarı kapalı sentetik çim futbol sahasını önümüzdeki günlerde ilkokul binasının arkasına yapacağız. Aynı zamanda anaokuluna giden yavrularımız için de ilçe müftülüğümüz ile görüşerek buraya Sıbyan Mektebi açmayı planlıyoruz. İnşallah bir ay içerisinde mahallemiz, daha yaşanılabilir, daha güzel bir Irmaklı olacak.?

Mahalle Muhtarı da Ömer Kılıç da Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ ekiplerine teşekkür ederek, bu yıl mahalleye ait en önemli sorunların tek tek çözülmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını kaydetti.