İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden takdir gören resim sergisi

Öğrenciler, sanatın çeşitli alanlarında da eğitimler alarak çok yönlü yetiştiriliyor.

İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden takdir gören resim sergisi
Eğitim 17.01.2024 16:39:00 3667 0

 

Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenciler, müfredat kapsamındaki derslerin yanı sıra sanatın çeşitli alanlarında da eğitimler alarak çok yönlü yetiştiriliyor.

Okul idaresi ve öğretmenlerin çabalarıyla açılan resim atölyesinde öğrenciler, derslerinin yanı sıra kendilerine değer katacak resim eğitimi alıyor.

Bir aylık eğitimin ardından ilk sergisini açan öğrenciler, renkli ve ustalara taş çıkartacak eserler ortaya koydu. Veliler tarafından gezilen sergi büyük ilgi gördü.

Serginin açılışını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, bu tür çalışmaların öğrencilerin hayatına olumlu yönde etki yaptığını belirterek, öğrencileri ve öğretmenlerini çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Kendilerine emanet edilen öğrencileri topluma faydalı bir şekilde mezun etmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Okul Müdürü Hikmet Altınok da eğitim ve öğretim başarısının yanında öğrencilerine resim gibi beceriler kazandırmayı hedeflediklerini aktardı.

Resim öğretmeni Aynur Yıldırım ise öğrenciler tarafından yapılan minyatür, karakalem, akrilik, suluboya, pastel boya, yağlı boya tablolar, kolaj çalışmaları, mozaik ve kesip yapıştırma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çok kısa zamanda kıymetli ve özel eserlerin ortaya konduğunu belirten Yıldırım, “Kurs süresince çok yetenekli öğrencilerimiz olduğunu gördük. Velilerimiz bile kendi çocuklarının bu yeteneklerini gördüklerinde şaşırdı. Amacımız, eğitimlerinin yanında sanatsal beceriler kazandırmaktı sanırım bunu başardık. Buradan sonraki hedefimiz ise ikinci dönem çok daha kapsamlı eserler ve sergiler düzenlemeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

“Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz”

Sergiyi gezen Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Müdürü Abdullah Süren, sanatın ve bilimin genç nesillere zamanında aktarılması gerektiğine değinerek, serginin hazırlanmasında emeği bulunan okul idarecilerine ve öğrencilerine teşekkür etti.