İlçemize 5 yıldızlı otel konforunda öğretmen evi yapılacak

Önümüzdeki günlerde inşaat çalışması başlayacak olan öğretmen evinin, 5 yıldızlı otel konforuna sahip olacak.

İlçemize 5 yıldızlı otel konforunda öğretmen evi yapılacak
Gündem 7.10.2023 15:44:00 2585 0

İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleriyle ilçeye kazandırılan “Öğretmen Evi” ihale edilerek yapımına kısa bir süre sonra başlanacağı bildirildi.

Önümüzdeki günlerde inşaat çalışması başlayacak olan öğretmen evinin, 5 yıldızlı otel konforuna sahip olacak.

Eski Darende Lisesi’ne ait binanın yıkılarak yerine yapılacak olan tesis, 5 bin metrekarelik alanı kapsayacak. 43 milyon liraya ihale edilen öğretmen evi, ilçemiz ve ilimiz geneline hitap edebilecek 100 yataklı otel konforunu aratmayacak şekilde inşa edilerek donatılacak. İçerisin de süit odalarında bulunacağı tesis, yaz aylarında oluşan konaklama sorununu da çözmüş olacak.

Üç kattan oluşan binaya ek olarak kapalı otopark yapılacak. Yeşil alan ve oyun sahalarının da olacağı tesiste, konukların gece ve gündüz keyifli vakit geçirebileceği sosyal donatılara sahip olacak.

İlçe turizmine katkı sağlayacak yöresel ürünler mağazaları yapılacak

D 300 karayoluna bakan cephesinde 7 adet dükkân inşa edilerek yöresel ürün ve hediyelik eşya mağazalar oluşturulacak. Nezih ortamında konuklarına ve ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek olan dükkânlar, aynı zamanda ilçe ekonomisine önemli miktarda gelir sağlayacak.

Bölgenin en büyük öğretmen evi unvanına sahip olacak tesis, depremden sonra ilimizdeki ilk ihale edilen kamu yatırımı olarak 1 yıl gibi kısa bir süre de tamamlanarak kullanıma sunulacak. 

Öğretmen evinin kısa süre içerisinde başlamasıyla toplamda 45 milyon liralık yatırım hayata geçirilmiş olacak. İlçe esnafı için ise önemli bir ekonomik girdi olacak.

Projelerin hayata geçeceği günü bekleyen ilçe halkı ise ilgilere teşekkür ederek, ilçenin gelişmesine emek veren kişi ve kurumlara minnettar olduklarını kaydetti.