İlçemizde öğrenciler, her gün bir saat kitap okuyacak

Ali Türk, Milli Eğitim Bakanlığı´nın başlattığı "Her gün bir saat kitap okuyoruz" projesi kapsamında, öğrencilerle bir araya gelerek kitap okuyup, hikâye kitapları dağıttı.

İlçemizde öğrenciler, her gün bir saat kitap okuyacak
Eğitim 11.10.2016 09:26:30 1335 0

Darende Kaymakamı Ali Türk, Milli Eğitim Bakanlığı´nın başlattığı "Her gün bir saat kitap okuyoruz" projesi kapsamında, öğrencilerle bir araya gelerek kitap okuyup, hikâye kitapları dağıttı.

Proje kapsamında okullarda kitap dağıtım ve okul ziyaretleri programına katılan Kaymakam Türk´e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce eşlik etti.

Mehmet Akif Ersoy İlkokul öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Türk, öğrencilerle sohbet ederek, onların isteklerini dinledi.

İlkokul öğrencilerine mutlaka kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirten Türk, öğretmenlerden bu konuda daha duyarlı olmalarını ve fedakârlık yapmalarını istedi.

İnce de Türkiye´nin kalkınması için eğitimin ve kitap okumanın önemine işaret ederek, "İnsan hayatta, önce kendine güven duymalı. Daima başarılı olma tutkusu ile yaşamalıdır. Çalışkan kişinin gündeminde başarısızlık yoktur. Bir insanın sahip olduğu görüş ve düşünceleri bilgi ve kültür düzeyi kadardır. Bizim ecdadımız daima büyük düşünmüş, büyü-k projelere imza atmıştır. Bizler de büyüklerimize özenerek daima kendimizi geliştirmeli ve onların bıraktığı projeleri tamamlamalıyız." dedi.

Türk ve İnce daha sonra öğrencilere hikâye kitapları dağıtarak kitap okudu.