İlçemizde 6 bin 624 öğrenci, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde ders başı yaptı.

Özel okuldan âmin alayı ile eğitim

İlçemizde 6 bin 624 öğrenci, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde ders başı yaptı.
Eğitim 20.09.2018 09:26:32 1489 0

Dünyada yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmamak için donanımlı olunması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Zengince, ?Donanımlı, iyi yetişmiş insan gücüne ve her alanda bunu sağlayan kaliteli eğitime ihtiyaç duymaktayız. Bu nedenle ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için daha iyiye ve ileriye giden bir Türkiye için, birey olarak, toplum olarak, ülke olarak eğitime daha fazla önem vererek çok çalışmamız gerekmektedir.? dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de, Darende´de yeni eğitim döneminde 6 bin 624 öğrencinin eğitim-öğretim hizmeti alacağını aktararak, ?Sorumluluk sahamızda 32 okulda 510 öğretmenimiz ile eğitim vereceğiz. Kırsalda bulunan 2 bin 510 öğrencimizi, 115 araçla her gün evlerinden alıp okullara taşıyacağız.? dedi. Törende, 4. sınıf öğrencileri ilkokula yeni başlayan öğrencilere, ?Hoş geldin? hediyesi verdi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Zengince ve beraberindekiler sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet edip çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Özel okuldan âmin alayı ile eğitim

İlçemizde hizmet veren Özel Hacı Naciye Ateş İlkokulu ise Osmanlı geleneklerinden esinlenerek bir nevi âmin alayı ile eğitim verecek.

Okula başlama sevinci yaşayan öğrenciler istiklal marşımızın söylenmesinin ardından ilk önce Genel Müdür Resul Kesenceli ve Okul Müdürü Mehmet Uçaralp´in konuşmalarını dinlediler. Daha sonra ilkokul 1. Sınıf ve anasınıfı öğrencileri salavat ve tekbirlerle sahneye çıktılar. Hulusi Efendi Erkek Kuran Kursu Müdürü Aydın Duman´ın âmin alayı duasına coşkulu bir şekilde katılan öğrenci ve veliler hayır dua ile eğitim öğretimin başlamasından duydukları memnuniyeti gazetemiz muhabirine ilettiler.

Ayrıca Özel Hacı Naciye Ateş İlkokulu bünyesinde acilen beceri atölyesi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Uçaralp atölye bünyesinde öğrencilerin İslam Bilim Kâşifleri derslerinde örnek şahsiyetleri tanıyacaklarını, derslerinde geri dönüşümün önemini, zanaat atölyesinde günlük problemlere çözümler bularak el becerilerini geliştireceklerini, robotik kodlama derslerinde çağa uyum sağlayarak ufuklarını yükselteceklerini belirtti. Ayrıca akıl ve zekâ oyunlarının turnuvalarını yine beceri atölyesi projesi kapsamında gerçekleştireceklerini aktardı. Böylelikle Darende´yi aşan Türkiye sevdalısı üretken ve girişimci öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini anlattı.