İhtiyaç sahibi ailelere ´kapıya teslim´ sıcak yemek

Eğitim, sağlık ve sosyal alanda hizmetler üreterek toplumun ihtiyaç duyduğu çok sayıda faaliyete katkı sunan Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı, her gün ihtiyaç sahibi 90´a yakın kişiye sıcak yemek dağıtıyor.

İhtiyaç sahibi ailelere ´kapıya teslim´ sıcak yemek
Gündem 30.09.2019 17:04:37 2326 1

Eğitim, sağlık ve sosyal alanda hizmetler üreterek toplumun ihtiyaç duyduğu çok sayıda faaliyete katkı sunan Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı, her gün ihtiyaç sahibi 90´a yakın kişiye sıcak yemek dağıtıyor.

Hulûsi Efendi Vakfı tarafından ilçemiz genelinde yaşlı, bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derecede ihtiyaçlı ailelere öğlen ve akşam olmak üzere günün iki öğününde 3 çeşit sıcak yemek dağıtılıyor.

Yaptığı sosyal çalışmalarla takdirleri üzerinde toplayan ve örnek hizmetler gerçekleştiren Hulusi Efendi Vakfı, 2008 yılında başladığı sürekli yemek yardımlarıyla 11 yıldır ihtiyaçlıların gözü kulağı oluyor.

Muhtarlar ve kamu ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu yardımda bulunacak aileler belirlenirken, yemekler de genellikle yemek yapamayacak durumdaki yaşlılara dağıtılıyor.

Hulûsi Efendi Vakfı´ndan yapılan açıklamada, uzun yıllardır benzer uygulamanın yürütüldüğü ve yaşlıların hayatlarının idamesin de büyük bir kolaylık sağlandığı belirtildi.

 Özel hazırlanmış alüminyum kaplara konulan yemeklerin ağızları kapatılarak evlere servis edildiği belirtilen açıklamada; ?Yaşlı, evinde yalnız yaşayan bakıma muhtaç ve yemek pişirmeyecek derecede ihtiyaçlıların yemek derdini bitirerek günü iki öğünü sağlıklı kaplarda yemekler soğumadan ulaştırıyoruz. Merkezi mutfağımızda hazırlanan yemekler, görevlilerimizce paketlenip öğlen saatine yakın ve akşam saati evlere götürülüyor. Her gün farklı menülerle çıkan 3 çeşit yemeğimizin yanı sıra ekmek, meyve, ayran, yoğurt ve tatlı gibi ek ürünler, kişi sayısınca ikram ediliyor. Biz aynı zamanda bu yaşlılarımızın sağlık kontrollerine de ilaç takiplerine de destek oluyoruz. Özel bir ihtiyaçları olduğunda bunları rahatlıkla bize iletiyorlar bizde onları tedarik ederek onları yormadan hayatlarını kolaylaştırıyoruz.? denildi.

10 yıldır sıcak yemek yardımı alan bir teyze gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, ?Cenab-ı Allah, bize bu yemeği gönderenlerden razı olsun. Çok yaşlıyız artık yemek yapamıyoruz. Evlatlarımız vardı aldı başını gitti. Kaldık böyle tek başımıza bir köşede. Bizim en büyük ihtiyacımız alışveriş yapabilmek ve yemek hazırlayabilmek. Pazara gidip gelecek ne takatimiz nede yemek hazırlayacak gücümüz var. Sağ olsun vakfımız düşünmüş buldu beni her gün öğlen ve akşam yemek yapıp getiriyor. Çok memnunuz yavrum, büyük bir iyilik bu yemek, inşallah ben ölene kadar kesmezde devam ederler. ? dedi.

Yemeklerin dağıtıldığı diğer yaşlılar da uygulamadan memnun olduklarını belirterek, Hulusi Efendi Vakfına teşekkür etti.