Hulusi Efendi Vakfı Yardımlarını Sürdürüyor

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, deprem bölgelerine yardımların toplanması, ulaştırılması ve dağıtımında aktif görev alıyor.

Hulusi Efendi Vakfı Yardımlarını Sürdürüyor
13.02.2023 23:43:00 2676 0

Depremin olduğu ilk günden itibaren ülke genelindeki temsilcilikleriyle birlikte organize olan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, deprem bölgelerine yardımların toplanması, ulaştırılması ve dağıtımında aktif görev alıyor.

Vakfın internet sitesinde verilen bilgilere göre Malatya başta olmak üzere Akçadağ, Elbistan, Afşin, Kahramanmaraş ve Hatay’a gıdadan barınmaya, hijyen ürünlerinden ısınmaya kadar bir çok yardım, personel ve gönüllüler vasıtasıyla depremzedelere ulaştırıldığını bilgisi verildi.

Barınma ve ısınma konusunda depremzedelerin en temel ihtiyaçlarını karşılayan Vakıf, yapmış olduğu yardım faaliyetlerine ilişkin aşağıdaki bilgilere yer verdi.

 

Malatya ve Akçadağ Yardımları

Depremin en fazla hissedildiği merkezlerden olan Malatya ve Akçadağ’ın Darende’ye yakınlığı sebebiyle, ilk yardımlarımızı bu bölgelere ulaştırdık. Darende Kaymakamımız Ö. Safa Türkoğlu‘nun da görevlendirildiği Akçadağ’a gıda yardımında bulunan Vakfımız, Malatya’ya ilk günlerde ihtiyaç duyulan gıda, soba ve yakacak yardımlarını ivedilikle gerçekleştirmiştir.

Elbistan ve Afşin Yardımları

İkinci depremin merkez üssü olan Elbistan’a yardım elini uzatan Vakfımız, ülkemiz genelinden temsilciliklerimizin gönderdiği yardım tırları aracılığı ile Elbistan’a konteyner, kömür, soba, ekmek, su, kıyafet ve ısıtıcı yardımları gerçekleştirmiştir.

Afşin merkezi ve kırsal mahallerini tek tek ziyaret eden Vakfımız, elimizdeki yardımları ulaştırmanın yanı sıra bölgenin ihtiyaçlarını da tespit ederek, bu ihtiyaçlara göre yardımların toplanmasını organize etmiştir.

Ayrıca bölgede arama kurtarma yapan ekiplere yemek ve su ikramı yapılarak çalışmalara destek verilmiştir.

Kahramanmaraş Yardımları

2 depremi de çok yakından hisseden Kahramanmaraş’ta, elektriğin olmadığı ilk günlerde, tüplü ısıtıcı, ocak ve gıda yardımları ulaştıran Vakfımız, sonraki günlerde bölgenin ihtiyaçlarına göre; battaniye, kuru gıda, bebek bezi, bebek maması, kışlık kıyafet, çorap, ayakkabı, konteyner vb. malzemeleri ülkemizin diğer bölgelerinden temin ederek yardım tırları vasıtasıyla bölgeye ulaştırmıştır.

Hatay Yardımları

Depremin hasar verdiği kentlerden olan Hatay’da Vakıf gönüllülerimiz aracılığı ile arama kurtarma çalışmalarına destek verilmiştir. Vakıf gönüllülerimizden elektrikçi, tesisat ustası, vinç operatörü vb. arama kurtarma çalışmalarına destek verebilecek gönüllülerimiz bölgeye yönlendirilmiştir.

İstanbul Temsilciliğimiz tarafından; battaniye, kışlık kıyafet, çorap, içlik, ısıtıcı, kefen, bebek maması, bebek bezi, eşofman, su, iç çamaşırı, gıda ürünleri vb. ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu Yardım Tırı hazırlanarak Hatay bölgesine gönderilmiş, Vakıf gönüllülerimiz aracılığı ile dağıtımları gerçekleştirilmiştir.