Hulusi Efendi Vakfı depremzedelere iftar ve sahurluk ikramında bulunuyor

Hulusi Efendi Vakfı, ramazan ayında da iftar ve sahur için çalışma yürütüyor.

Hulusi Efendi Vakfı depremzedelere iftar ve sahurluk ikramında bulunuyor
Gündem 3.04.2023 10:01:00 2412 0

 "Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin ardından afetzedelerin yemek ihtiyacını karşılamak için seferber olan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, ramazan ayında da iftar ve sahur için çalışma yürütüyor.

Vakıf merkezinin bulunduğu Darende’de hazırlanan iftar yemekleri ve sahur paketleri depremzedelere ulaştırılıyor. İftar yemekleri 4 çeşit olup yöresel damak tadına uygun olarak hazırlanıyor. Sahur paketleri ise su, ekmek, zeytin, reçel, bal, tahin helvası, çikolata, tereyağı ile fındık ezmesi gibi yiyecek ve içeceklerden oluşuyor.

Vakıf tarafından yapılan yazılı açıklama da depremin ilk gününden beri sahada olduklarını ve faaliyetlerinin halen devam ettiğini belirtildi.

Depremde etkilenen illerde sıcak yemek, sahurluk, ekmek ve su ihtiyacının giderilmesi konusunda çeşitli organizasyonlar yürütüldüğü belirtilen açıklama da şu bilgilere yer verildi;

“Vakfımız, depremin ilk gününden beri bu faaliyetlerini artırarak devam ediyor. Gönüllülerimizle birlikte kurduğumuz gönül sofralarında şimdiye kadar yüzbinlerce yemek ikram edildi. Şuan Elbistan ve Kahramanmaraş’ta iftar yemeği verirken yine aynı bölgenin farklı noktalarında sahurluklarımızı da dağıtıyoruz. Darende’de hazırlanan paketlerimiz, il ve ilçe kaymakamlıklarının koordinesinde görevlilerimiz tarafından çadır kentlerde dağıtılıyor. Paketlerimizden vatandaşlarımız memnun, ikram ve desteğimizi artırarak devam edeceğiz.”