Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan

Bugün kılınacak olan ilk teravih namazının ardından gece sahura kalkılarak oruç tutulmaya başlanacak.

Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan
Gündem 5.05.2019 08:50:18 1929 0

Bugün kılınacak olan ilk teravih namazının ardından gece sahura kalkılarak oruç tutulmaya başlanacak.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından organize edilen Somuncu Baba Külliyesi´ndeki halka açık iftar sofrası geleneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri devam edecek.

Ramazan ayında Somuncu Baba Külliyesi avlusunda ve iç kısmında yer sofraları serilerek vatandaşlara ikramlar yapılacak. Külliyeye, ülke genelinden gelenler, iftar saatini manevi bir atmosferde yüzlerce insanla beraber beklemenin hazzını tadacak.

Oruçlarını Anadolu´nun manevi erenlerinden Somuncu Baba Hazretleri ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin türbesi önünde açacak olan vatandaşlar, kardeşlik ve dayanışma güzelliğini en güzel şekilde yaşayacak. Tohma Çayının şırıltıları ve kuş sesleri eşliğinde rahmet ayını değerlendirecek.

Cami avlusunda verilen iftarları organize eden Hulusi Efendi Vakfı´ndan yapılan açıklamada Somuncu Baba Cami önünde Hulusi Efendi´nin iftar sofrasının herkese açık olduğunu belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi; ?Zengin fakir ayırt etmeksizin herkesin böylesine güzel bir atmosferi yaşaması amacıyla katılabildiği iftar sofraları, hazır sudan hurmaya, poşetlenmiş ekmekten meyveye, peçeteden kürdana kadar gerekli olan her şey ile 4 çeşit yemeğin olduğu tablotlar gönüllü gençler tarafından misafirlerimize servis edilmektedir. Lezzet ustalarının değişik menülerle hazırladığı yemekler arasında yöresel tatlar da ikram edilmektedir. Hayırseverler tarafından karşılanan iftar yemeklerine, binlerce misafirin katılması hedeflenmektedir.?

Ramazan ayı boyunca Cumartesi ve Pazar günleri devam etmekte olan iftar sofralarına tüm vatandaşların davetli olduğu, herkesin gönül rahatlığı ile katılabileceği ifade edildi.

Hayırseverler tarafından karşılanan iftar sofralarına, manevi atmosferde iftar yapmak isteyen yerli ve yabancı çok sayıda kişi ilgi gösterecek. Evinde yemek yapamayacak derecede yaşlı ve bakıma muhtaç yüzlerce kişinin evine her gün 2 öğün sıcak yemek ulaştırıldığının vurgulandığı açıklamada bu faaliyetin Vakfın temsilciliğinin bulunduğu çok sayıdaki il ve ilçede yürütüleceği de kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: Geldin Şehri Ramazan