Hemşehrimizden ?15 Temmuz´a marş

İstanbul´da yaşayan hemşehrimiz Müzisyen Bekir Akgül, Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimine tepkisini göstermek için sözü ve bestesi kendisine ait video klip hazırladı.

Hemşehrimizden ?15 Temmuz´a marş
Gündem 9.08.2016 15:10:36 1672 2

 

İstanbul´da yaşayan Darendeli Müzisyen Bekir Akgül, Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimine tepkisini göstermek için sözü ve bestesi kendisine ait video klip hazırladı.

 Hemşehrimiz Bekir Akgül Darende Haber´e yaptığı açıklamada, Türk milletine yapılmak istenen 15 Temmuz´daki başarısız darbe girişiminin ardından, hain kalkışmayı gelecek nesillere kalıcı ve etkili bir şekilde aktarmak adına, sözlerini ve müziğini kendisinin hazırladığı ?15 Temmuz Milli Direniş Marşı? hazırladığını söyledi.

Akgül, kendisinin de darbe gecesinden itibaren Türk milletinin bir ferdi olarak meydanlarda olduğunu anlatarak, "Daha önceki darbe girişimlerinde çaresiz kalan milletimiz, bu defa Başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın emriyle sokaklara döküldü ve bağımsızlığını kimseye kaptırmadı. Her ne görüşte olursa olsun kendi iradesini bir avuç gözü dönmüş, hain insanların eline bırakmadı" diye konuştu.

Türk insanının savaş uçaklarına, çelik tanklara karşı koyan, ete kemiğe bürünmüş kahramanlar olduğunu ifade eden Akgül, vatandaşların darbe girişimine bu derece, imanla karşı çıkacağını kimsenin hesap edemediği kaydetti.

Akgül, meydanlarda sabrına, ferasetine ve gücüne tanık olduğu halk için "15 Temmuz Milli Direniş Marşı"nı bestelediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu marşı, birlik ve beraberliğimizi referans alarak hem halkımızın kahramanlığına hem de son zamanlarda yara almış olan halk, asker ve polis kardeşliğinin bütünlüğüne katkıda bulunmak amacıyla yaptım. Başlangıçta milletimizin gençliği için düşündüğüm bu marşı, sadece gençliğimize değil bütün milletimize hediye etmekten onur duyuyorum."

Bekir Akgül ´ün ay yıldızlı bayrağımızın şehrin üzerinde dalgalanan fotoğrafıyla başlayan klibinde, 15 Temmuz darbe gecesine ilişkin görüntülerle birliğikte meydanlarda ?vatan nöbeti´ne katılan vatandaşların görüntüleri yer alıyor.

 ?On altılık genç ile yetmişlik dede / Şehit düştü gazi oldu şanlı mertebe / Asker giysili hain alçak namerde / Teslim etmedi yurdunu direndi millet? sözlerini içeren eserde, çeşitli enstrümanlar kullandı.


Anahtar Kelimeler: Hemşehrimizden Temmuz marş