Helikopterler merak konusu oldu

İlçemizde iki gündür sürekli iniş kalkış yapan helikopterler merak konusu oldu.

Helikopterler merak konusu oldu
Gündem 11.10.2023 12:23:00 2919 0

İlçemizde iki gündür sürekli iniş kalkış yapan helikopterler merak konusu oldu.

Zaviye Mahallesi’ndeki büyük otoparkı kullanan helikopterlerin, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ)’e ait canlı bakım ekibi olduğunu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES)’e ait ilçemizden geçen yüksek gerilim hatlarının bakım ve onarımları bu helikopterlerle yapılıyor. 15 kişilik teknik ekip konaklama ve yakıt ikmalini ilçemizde gerçekleştiriyor.

Özel bir firmaya ait teknik ekipler, yüksek gerilim hatlarını ve taşıyıcı direkleri helikopter üzerindeki hassas kameralarla izleyerek herhangi bir sorunun olup olmadığını tespit ediyor.

Yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video kaydı alan ekipler, arızaya veya ilerde sorun oluşturacak parçaları tespit ederek ilgili birime iletiyor. İkinci aşamada hatlarının bakım ve onarımını yapan ekipler, anında müdahale ederek hatların sorunsuz şekilde çalışmasını sağlıyor.

Saniyelik kesintinin bile büyük zararlara yol açabilme ihtimaline karşı hatları kontrol eden helikopterlerin, bir gün daha bu şekilde ilçemizde uçuş gerçekleştireceği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: Helikopterler merak konusu