Hava da karada Darende´ye övgü

Türk Hava Yolları´nın (THY) uçuş dergilerinden Anadolujet Magazine Dergisi, Malatya´da en çok ilgi gösterilen ilçemizi gündemine alarak büyük bir övgü ile bahsetti.

Hava da karada Darende´ye övgü
Gündem 28.07.2018 16:21:35 1877 0

Türk Hava Yolları´nın (THY) uçuş dergilerinden Anadolujet Magazine Dergisi, Malatya´da en çok ilgi gösterilen ilçemizi gündemine alarak büyük bir övgü ile bahsetti.

Anadolu´nun kendine has motiflerini, kaybolan değerlerini, kültürel ve tarihi değerlerini ön plana çıkarmayı hedefleyen dergi, Temmuz sayısında ilçemizin doğal güzellikleri ve inanç turizminde önemli bir merkez olduğunu okuyucuları ile paylaştı.

Akgün Akova tarafından anlatılan ilçemiz aynı zamanda fotoğraflanarak zengin bir görsel eşliğinde milyonları bulan sosyal medya takipçilerine servis edildi.

Darende için ?Bazen bir kenti, daha görmeden seversiniz.? sözü ile özetlenen dergide şu bilgilere yer verildi:

?Otuz Yapraklı Gül Şehri? Darende ise Malatya´nın en çok ilgi gören ilçelerinden biri. Burada görkemli kayalıklarla vadilerin buluşması ortaya birçok doğal güzellik çıkarmış. Her fırsatta aileleriyle ve dostlarıyla birlikte olmayı tercih eden Malatyalılar Günpınar Çağlayanı´nın serinliğini seviyor. Buradaki mesire yerlerinde yaz aylarında iğne atsanız yere düşmüyor. Yemek yemek isteyenler de, yürüyüşü tercih edenler de çağlayanın çevresinde aradıklarını buluyor. Darende´nin mesire yerlerine komşu illerden çok sayıda ziyaretçi de günübirlik geliyor. Osmanlı Sultanı Yıldırım Bayezid döneminde yaşayan Şeyh Hamid-i Veli´nin kabrinin bulunduğu Somuncu Baba Külliyesi ziyaretçi akınına uğrayan yerlerden biri. Tohma Kanyonu´nda dik yamaçların arasından akan çayın suları da etkileyici görüntüler oluşturuyor. Kıyısındaki patikalarda doğa yürüyüşleri yaparken, yamaçlarında kaya tırmanışına çalışan sporcuları ve akıntının keyfini çıkaran raftingcileri görebilirsiniz. Darende´nin zenginlikleri arasında; kanyonun içinde yer alan ve Gavur Hamamı diye de adlandırılan Kudret Havuzu´nu, Yeniköy yakınlarında ovanın ortasında taş bekçiler gibi duran Hititlerden kalma taş aslan heykellerini, Balaban´ın kerpiç evlerini, Zengibar Kalesi´ni, yapılışları halk arasında bir aşk hikâyesine bağlanan Yalnız Minareler´i ve Yusuf Paşa Bedesteni´ni de saymak gerek.?

Türkiye´nin en güçlü markası Türk Hava Yolları´nın çıkardığı Anadolujet Magazine Dergisi, yer verdiği Otuz Yapraklı Gül Şehrimize büyük bir katkı sunacağı ve turizmle gelişen ilçemize önemli getirileri olacağı düşünülmektedir.


Anahtar Kelimeler: Darende Hava karada övgü