Hacılar grup yolu köprüsü yenileniyor

Darende Hacılar Mah grup ulaşım yolu üzerindeki köprü, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenisi yapılmak üzere yıkılıyor.

Hacılar grup yolu köprüsü yenileniyor
Gündem 30.04.2017 14:47:09 1653 0

Darende Hacılar Mahallesi gurup ulaşım yolu üzerindeki köprü, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenisi yapılmak üzere yıkılıyor.

Uzun yıllardır Hacılar Mahallesi grup yolu üzerinde 5 mahallenin ulaşımına hizmet eden köprü, ahşap kemer taşıyıcılarında oluşan çatlaklar sebebiyle Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yıkılarak yenisi yapılıyor.

Hacılar Mahalle Muhtarı Hatem Kaçaman gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yıldır istedikleri köprünün yenilenmesinden dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi´nin köprüyü yatırım programına alarak yeniden yapacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaçaman, ?Köprümüz iki som kaya üzerine kurulmuş ahşap taşıyıcılarla desteklenmiş bir köprüydü. Grup yolu olması hasebiyle öğrenci servislerinin köprüyü sürekli kullanması bizi endişelendiriyordu. Geçtiğimiz yıllarda ağır vasıtaların yoğun şekilde kullanması, ahşap taşıyıcılarında ömrünü tamamlaması üzerine köprüde çatlaklar oluştu. Bizde yetkililere durumu ilettik onlarda gelip inceleme yaptı. Şimdi de çok şükür yıkım ve inşaat çalışmaları başladı. Ben mahallem ve şahsım adına Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum.? dedi.

Köprünün yıkım ve yeniden yapım işini yürüten firma sorumluları da, 1 ay içerisinde yeni köprünün tamamlanarak faaliyete geçeceğini bildirdi.